Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η Ελλάδα ίσως γίνει ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Ρώσους το 2016

Σύμφωνα με τους Ρώσους αξιωματούχους υπεύθυνους για τον Τουρισμό, η Ελλάδα το 2016 ίσως γίνει ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Ρώσους, με εκτιμώμενη αύξηση τουριστών κατά 20%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου TASS ο Oleg Safonov που είναι επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Ρώσους τον Μάιο, βάσει των στοιχείων των πωλήσεων και των κρατήσεων.

Ο Safonov πιστεύει πως περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ρώσοι θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα και θύμισε πως το 2013 σημειώθηκε το ρεκόρ Ρωσικών αφίξεων στην Ελλάδα, με 1,2 εκατομμύρια, ενώ το 2014 σημειώθηκε τεράστια μείωση.

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένας τουριστικός προορισμός για παιχνίδια στη θάλασσα, αλλά ένας προορισμός για ιστορικό και πολιτιστικό τουρισμό, ακόμη για θέματα υγείας και φυσικά οικογενειακές εκδρομές.

Από την Ρωσική πλευρά εκφράζεται η ελπίδα πως από Ελληνικής πλευράς θα αυξηθούν οι προσφορές προς τους Ρώσους τουρίστες και θα περιλάβουν περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Νωρίτερα εφέτος, τα πρωτεία κατείχε η Αίγυπτος, αλλά μετά την κατάρριψη του Ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά, οι πτήσεις ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο με την ανεπάρκεια των Ελληνικών προξενικών αρχών στη Ρωσία να εκδώσουν βίζα σε όλους τους Ρώσους που έκαναν αίτηση, ελπίζεται πως θα λυθεί ολοκληρωτικά και σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις για βίζα από Ρώσους που ήθελαν να ταξιδέψουν τον Μάιο στην Ελλάδα ήταν τόσο πολλές που το προξενείο δεν προλάβαινε να εκδώσει τα απαραίτητα έγγραφα. Το Υπουργείο Εξωτερικών κινήθηκε για την πρόσληψη έκτακτων και έμπειρων υπαλλήλων ώστε να μην γίνουν ακυρώσεις. Μάλιστα οι αρμόδιοι υπάλληλοι εργάστηκαν όσο περισσότερο ήταν δυνατό, ακόμη και το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να ικανοποιηθεί η ζήτηση.

Από τα τέλη Μαρτίου, στη Ρωσία υπάρχουν 28 κέντρα έκδοσης βίζας για την Ελλάδα. Οι Έλληνες διπλωμάτες υποσχέθηκαν τη χορήγηση βίζας διάρκειας 3 ετών στους Ρώσους, η έκδοση της οποίας στην Αγία Πετρούπολη, έχει ήδη ξεκινήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου