Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Βαρύ κατηγορώ κατά της Ελλάδας από το DEB: Ζητάμε τα καθορισμένα από τη συνθήκη της Λωζάννης δικαιώματά μας!

Το κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) που έχουν ιδρύσει οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης, παραβιάζοντας της συνθήκης της Λωζάννης που μιλάει για Έλληνες μουσουλμάνους, κατηγορεί την Ελλάδα πως παραβιάζει τη συνθήκη και «καταπιέζει» την μειονότητα!

Βέβαια, γι’ αυτούς, η μειονότητα είναι μόνο «Τουρκική» και όχι Μουσουλμανική όπως ορίζεται από τη συνθήκη. Επίσης αρνούνται να παραδεχτούν πως υπάρχουν οι Μουσουλμάνοι Πομάκοι που φωνάζουν πως είναι Έλληνες και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους, αλλά και οι Μουσουλμάνοι Ρομά.

Τόσο μεγάλη είναι η «καταπίεση» που υφίστανται από το Ελληνικό κράτος, που αδυνατούν να γράψουν σε σωστά Ελληνικά τις «κατηγορίες» τους…

Είναι γνωστό σε όλους στη Θράκη, πως οι περισσότεροι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης, παρόλο που γεννιούνται, μεγαλώνουν, πηγαίνουν σχολείο και στη συνέχεια ζουν την υπόλοιπη ζωή τους στην Ελληνική Θράκη, δε γνωρίζουν Ελληνικά, ή γνωρίζουν πολύ βασικά.
Αυτό οφείλεται σε δική τους επιλογή, καθώς δεν θέλουν να μάθουν τη γλώσσα της χώρας στην οποία ζουν και είναι πολίτες με δικαίωμα ψήφου, καθώς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό σχολείο ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή, αλλά τα στέλνουν στο μειονοτικό, όπου οι μαθητές διδάσκονται ουσιαστικά μόνο την Τουρκική γλώσσα και θρησκευτικά, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα όχι απλώς περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αλλά σε… δέκατη…

Τα λέμε αυτά, εξαιτίας της επικεφαλίδας του μανιφέστου στην ιστοσελίδα του κόμματος DEB, που… δεν βγάζει νόημα…

Δείτε την διαμαρτυρία των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης αντιγραμμένη από το site του κόμματος DEB και θαυμάστε Ελληνικά (στο συντακτικό και την ορθογραφία):

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΖΑΝΗ

Εσείς, που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείτε όλη τη δύναμη του κράτους για να πάρετε από τα χέρια μας αυτά τα δικαιώματα που μας καθορίζει η συνθήκη της Λωζάνης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και από εδώ και πέρα!

Εσείς, μπορείτε παρεμβαίνοντας στα παραρτήματα ενός νόμιμου συλλόγου του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης να σταματήσετε τις δραστηριότητες του! Επίσης μπορείτε να κρίνετε τα διοικητικά στελέχη του!

Εσείς, μπορείτε χρησιμοποιώντας την πολιτική εξουσία να αποβάλετε την θρησκευτική ελευθερία και την αυτονομία των ανθρώπων της Μειονότητας με τον νόμο των «240 ιμάμηδων» που ψηφίστηκε χωρίς να ερωτηθεί η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης!

Εσείς, που με το πρόσχημα της έλλειψης των παιδιών μπορείτε να κλείσετε Μειονοτικά σχολεία, μπορείτε να απαγορεύεται την Τουρκική γλώσσα στα Μειονοτικά σχολεία, μπορείτε να μην επιτρέψετε το άνοιγμα των σχολείων για την παροχή δίγλωσσης (Τουρκικής και Ελληνικής) εκπαίδευσης, μπορείτε να μην επιτρέπεται το άνοιγμα τον απαιτούμενον Μειονοτικών γυμνασίων και λυκείων , με όλα αυτά μπορείτε να αγνοήσετε την ελευθερία και αυτονομίας μας στο τομέα της εκπαίδευσης!

Εσείς, μπορείτε να εμποδίσετε τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των βακουφίων από τη Μειονότητα που είναι κειμήλιο των προγόνων μας!

Εσείς, μπορείτε να ασκείται ψυχολογική πίεση εκφοβίζοντας τους ανθρώπους μας, πραγματοποιώντας επίθεση στο ΚΙΕΦ που είναι επίσημο Κόμμα της χώρας μας και μάλιστα κλέβοντας το αυτοκίνητο του πρώην ηγέτης μας!

Εσείς, μπορείτε μη αναγνωρίζωντας τις ιστορικές αποφάσεις της του ΕΔΑΔ υπέρ των ενώσεων μας να μην επιτρέψετε να κρεμαστούν οι ταμπέλες των ενώσεων μας!

Εσείς, μπορείτε μη αναγνωρίζωντας την επιλογή του μουφτή της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και τον αποκαλώντας υποτιμητικά όπως «ψευτομουφτής» να αγνοήσετε την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων της Μειονότητας!

Εσείς, κάνοντας όλα αυτά μπορείτε να υπονομεύσετε από τους ανθρώπους της Μειονότητας το να ζήσουν ευτυχισμένη ως πολίτες σε αυτή τη χώρα, το να εξυπηρετήσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη χώρα και την αίσθηση του ανήκειν σε αυτή τη χώρα!

Ωστόσο, θέλουμε να γνωρίζετε ότι,

Εμείς όπως κάθε κάτοικος αυτής της χώρας, θα συνεχίσουμε εντός των δημοκρατικών και νομίμων πλαισίων να δίνουμε τον αγώνα μας για να ζούμε με την Τουρκική μας ταυτότητα ως Έλληνες πολίτες. Χωρίς φόβο και κούραση, με την πατροπαράδοτη ¨ανεκτικότητα μας¨, ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί αυξανόμενος με επιμονή και υπομονή. Mε σεβασμό στην κοινή γνώμη, ανακοινώνουμε πως πλέον ήρθε ο καιρός για ένα σχέδιο δράσης ώστε να ακουστεί σε όλο τον κόσμο αυτή η ανείπωτη σε βάρος μας πίεση.


Διαβάστε τώρα και την απόδοση του κειμένου από τα Τουρκικά, όπως την δημοσίευσε το tourkikanea.gr

Ζητάμε τα καθορισμένα από την συνθήκη της Λωζάννης δικαιώματα μας!

Εσείς μπορείτε, όπως κάνατε και μέχρι σήμερα να χρησιμοποιείτε όλη την κρατική δύναμη για να μας αφαιρέσετε τα δικαιώματα που μας αναγνώρισε η Λωζάννη!
Εσείς μπορείτε  κάνοντας έφοδο στα παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης να σταματάτε τις δραστηριότητες που ασκεί ένας νόμιμος σύλλογος  για τα μέλη του και την μειονότητα!  Μπορείτε να δικάσετε και την ηγεσία του!

Εσείς μπορείτε χωρίς να δέχεστε σαν συνομιλητή την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης,  με χρήση της πολιτικής ισχύος να καταργείτε την θρησκευτική και λατρευτική αυτονομία των μειονοτικών με αντιδημοκρατικούς νόμους σαν αυτόν των ¨240 ιμάμηδων¨!

Εσείς με το κλείσιμο σχολείου με επίκληση τους λίγους μαθητές, με την απαγόρευση των τουρκικών στα μειονοτικά σχολεία, μη επιτρέποντας το άνοιγμα των δίγλωσσων τουρκικών-ελληνικών νηπιαγωγείων και μη επιτρέποντας το άνοιγμα μειονοτικών γυμνασίων και λυκείων ενώ υπάρχει ανάγκη, μπορείτε και αγνοείτε την εκπαιδευτική ελευθερία και αυτονομία της μειονότητας μας!

Εσείς μπορείτε και εμποδίζετε την διοίκηση των πατροπαράδοτων βακουφίων μας από την μειονότητα μας και επ’ ωφελεία της!

Εσείς μπορείτε να σπάζετε τα τζάμια στα γραφεία ενός επίσημου κόμματος, να κλέβετε το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας, να εκφοβίζετε τους ανθρώπους μας και να ασκείτε ψυχολογική πίεση!

Εσείς μπορείτε να μην αναγνωρίζετε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ υπέρ των ιστορικών συλλόγων και να μην επιτρέπετε να κρεμαστούνε οι πινακίδες τους!

Εσείς μπορείτε να μην αναγνωρίζετε τον μουφτή που επέλεξε η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και να αγνοείτε την ελεύθερη βούληση της μειονότητας με προσβλητικές φράσεις του τύπου ¨πειρατής-μουφτής¨!

Εσείς πράττοντας αυτά μπορείτε και υπονομεύετε το να ζούνε οι μειονοτικοί σαν ευτυχισμένοι πολίτες σε αυτή τη χώρα, υπονομεύετε την αγάπη του να υπηρετήσει αυτή τη χώρα και το να την νιώσει δική του!

Αλλά θέλουμε να ξέρετε το εξής
Εμείς όπως κάθε μόνιμος κάτοικος σε αυτή τη χώρα, θα συνεχίσουμε εντός των δημοκρατικών και νομίμων πλαισίων να  δίνουμε τον αγώνα  για να ζούμε με την τουρκική μας ταυτότητα ως Έλληνες πολίτες. Χωρίς φόβο και κούραση, διαφυλάττοντας την πατροπαράδοτη ¨ανεκτικότητα μας¨, ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί αυξανόμενος με επιμονή και υπομονή. Με σεβασμό στην κοινή γνώμη, ανακοινώνουμε πως πλέον ήρθε ο καιρός για ένα σχέδιο δράσης ώστε να ακουστεί σε όλο τον κόσμο αυτή η ανείπωτη σε βάρος μας πίεση.

 

Ας μην ξεχνάνε όμως οι αγαπητοί μας συμπολίτες ότι:

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος στο οποίο ζει, εκφράζεται και αναπτύσσεται ελεύθερα η μουσουλμανική μειονότητα. Σε αντίθεση με την Ελληνική μειονότητα της Τουρκίας που προστατευόταν από τη συνθήκη της Λωζάννης και μεθοδικά εξαφανίστηκε.

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος στο οποίο οι αντιφρονούντες δεν εξαφανίζονται και δεν φυλακίζονται.

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος στο οποίο μπορεί ο κάθε πράκτορας ή μη, να γράφει ό,τι θέλει στην ιστοσελίδα ή στην εφημερίδα του και να μην εισβάλλει η αντιτρομοκρατική στα γραφεία του την άλλη μέρα… 

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος στο οποίο δεν επιβάλει ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός το πώς θα αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας. Αλλά δεν είναι δυνατό να επιβάλλουν κάποιοι πράκτορες το πώς θα ονομάζει η Ελλάδα τους πολίτες της. 

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος που κανείς δεν έκαψε ζωντανούς τους θρησκευτικούς λειτουργούς άλλης θρησκείας, κανείς δεν λίντσαρε αλλόθρησκους, κανείς δεν βίασε μικρά παιδιά και γυναίκες, κανείς δεν σκόρπισε τα οστά νεκρών και κανείς δεν λεηλάτησε χιλιάδες καταστήματα (βλέπε Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του 1955).

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος που εξαιτίας των κομματικών συμφερόντων και εξαιτίας των δημοκρατικών και προοδευτικών αντιλήψεων, ανέχεται την παρουσία έμμισθων πρακτόρων άλλης χώρας, χωρίς να αντιδρά! Και αυτό, κάποιοι το εκμεταλλεύονται, συνεχίζοντας την δράση τους.
 

Ελπίζουμε οι κύριοι του DEB να θέλουν να ζήσουμε όλοι μαζί ειρηνικά και αδερφωμένοι, όπως θέλουν οι υπόλοιποι Έλληνες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου