Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η ισλαμική Τουρκία καταλαμβάνει εκκλησίες και τις ανακηρύσσει κρατική περιουσία!

Η Τουρκική κυβέρνηση, σε μια τελευταία επίδειξη λογοκρισίας και θρησκευτικής καταπίεσης, κατέλαβε 6 εκκλησίες στο Ντιγιάρμπακίρ της νοτιοανατολικής επαρχίας, όπου εδώ και μήνες μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των Κούρδων και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι εκκλησίες πλέον αποτελούν κρατική περιουσία και διευθύνονται από την κυβέρνηση. Οι καταληφθείσες εκκλησίες είναι Ορθόδοξες, Καθολικές και Προτεσταντικές, ενώ η μία από αυτές είναι 1700 ετών!

Η πρόφαση της κατάληψης των Χριστιανικών ναών είναι η αναστήλωσή τους, καθώς βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης που έχει μερικώς καταστραφεί από τον δεκάμηνο πόλεμο μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Κούρδων του PKK.

Η κατάληψη των ναών έχει εντείνει τους φόβους των πιστών πως η ισλαμική κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει σε θρησκευτικό πραξικόπημα και για τον λόγο αυτό οι Χριστιανοί απειλούν πως θα σύρουν την Τουρκική κυβέρνηση στα δικαστήρια ώστε να ανατραπεί η κατάληψη των ναών.

Οι τοπικοί άρχοντες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως η κατάληψη των ναών στερείται νομικής τεκμηρίωσης και θα προκαλέσει πολιτιστική ζημιά στην πόλη. Από την πλευρά της η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τα κίνητρα της κατάληψης δεν είναι θρησκευτικά καθώς έχουν καταληφθεί και αρκετά ιστορικά τζαμιά της περιοχής.

Όμως, στην Τουρκία, οι εκκλησίες συντηρούνται από τους πιστούς, ενώ τα τζαμιά συντηρούνται από το κράτος και η λειτουργία τους είναι διασφαλισμένη.

Η Victoria Coates που είναι σύμβουλος τους Αμερικανού υποψήφιου προέδρου Ted Cruz, δήλωσε πως «αυτό που συμβαίνει στην Μέση Ανατολή και στην Τουρκία, είναι μια συστηματική εξόντωση των Χριστιανών, που βρίσκονται στην περιοχή από τα αρχαία χρόνια. Η κυβέρνηση της Τουρκίας θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα τις εκκλησίες στους ιδιοκτήτες τους και δεν θα πρέπει να βρει αφορμή για την μόνιμη κατάληψή τους».

Έτσι, στις 2 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δώσουν την άδεια ώστε να τελεστούν το Σάββατο 7 Μαΐου τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου χωριό Ozluce του Δήμου Νιλουφέρ της Προύσας.

Όπως έγινε γνωστό, η Νομαρχία της Προύσας δεν έδωσε τη σχετική άδεια και από τη Μητρόπολη Προύσας ανακοινώθηκε πως η Λειτουργία ματαιώνεται.

Τα θυρανοίξια επρόκειτο να τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το παρών θα έδινε και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και προσκυνητές από τις Σέρρες, με καταγωγή από την περιοχή.

Αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία του Ερντογάν, που έχει αναγκάσει τους Ευρωπαίους να πέσουν στα πόδια του και να του προσφέρουν δισεκατομμύρια, αλλά και την κατάργηση της βίζας για τα 80 εκατομμύρια των πολιτών του, με αντάλλαγμα τη διακοπή της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη.



Με πληροφορίες από τα express.co.uk και dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου