Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Τινάζεται στον αέρα η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία ότι δεν θα υπάρξει κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν εκπληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και κυρίως η αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, δήλωσε πως αναγκάστηκε να σταματήσει τη διαδικασία (σ.σ. γα την  βίζα) διότι οι προϋποθέσεις, που κατά την άποψη της ΕΕ πρέπει να εκπληρωθούν από την τουρκική πλευρά, δεν πληρούνται σήμερα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τα 72 κριτήρια που απαιτούνται για τη συμφωνία για τη βίζα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο για την Τουρκία να αναβληθεί άδικα η συμφωνία.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τους εκβιασμούς του προς την Ευρώπη για το θέμα της βίζας και απειλεί ότι αν δεν του κάνουν το χατίρι θα βουλιάξει την Ελλάδα με νέες καραβιές παράνομων μεταναστών και προσφύγων!

Έτσι, ελαφρώς αυξημένος ήταν το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των νέων αφίξεων από πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς ανήλθαν σε 130.

Στα παράλια της Τουρκίας εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ οι δουλέμποροι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το έργο τους, πάντα υπό την καθοδήγηση της ΜΙΤ, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Διαβάστε ακόμη:
Ο Ερντογάν αψηφά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και κατηγορεί την ΕΕ για υπόθαλψη τρομοκρατών!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου