Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ο Ερντογάν αψηφά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και κατηγορεί την ΕΕ για υπόθαλψη τρομοκρατών!

Τώρα που ο Νταβούτογλου παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ερντογάν ανοιχτά αγνοεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ κατηγορεί την ΕΕ πως προσφέρει καταφύγιο σε τρομοκράτες!

Ο Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να ευθυγραμμίσει τους νόμους της Τουρκίας με τους Ευρωπαϊκούς, όσον αφορά την τρομοκρατία και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Οι Ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να παρέχουν ασφαλή καταλύματα στις πολιτικές προεκτάσεις τρομοκρατικών οργανώσεων. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι μαύρη κωμωδία να κριτικάρει η ΕΕ την Τουρκία στο θέμα του ορισμού της τρομοκρατίας».

Και συμπλήρωσε πως «αναμένουμε οι Ευρωπαϊκές χώρες να διορθώσουν τους δικούς τους νόμους στο θέμα της τρομοκρατίας», αναφερόμενος ξεκάθαρα στο θέμα των Κούρδων και του PKK, που από την Τουρκία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία κρατά όμηρο την ΕΕ με το θέμα των προσφυγικών ροών, καθώς απαιτεί την απελευθέρωση της βίζας για τους πολίτες της που επισκέπτονται την ΕΕ. Από την πλευρά της, η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο νομικό της σύστημα, κάτι που η Τουρκία δεν κάνει, καθώς σήμερα είναι δυνατό να απαγγελθούν κατηγορίες σε δημοσιογράφους και Πανεπιστημιακούς επειδή διατύπωσαν δημόσια διαφορετική άποψη από την επικρατούσα.

Η εναρμόνιση του νομικού πλαισίου αφορά 72 σημεία, ώστε να απελευθερωθεί η βίζα. Όμως 5 σημεία δεν έχουν υλοποιηθεί και αφορούν την πάταξη της διαφθοράς, την προστασία δεδομένων, τη συνεργασία με την Europol, συνεργασία μεταξύ δικαστηρίων σε εγκληματικά θέματα και αναθεώρηση της νομοθεσίας γα την τρομοκρατία.

«Συγγνώμη, αλλά θα ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο και εσείς τον δικό σας» δήλωσε ο Ερντογάν σε σχέση με αυτά που ζητά η ΕΕ για το θέμα των νόμων κατά της τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Volkan Bozkir δήλωσε στην εφημερίδα Daily Sabah: «Δεν είναι δυνατό να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία που αφορά την τρομοκρατία, ενώ η χώρα μας συνεχίζει να πολεμά έντονα, ενάντια σε διάφορες τρομοκρατικές ομάδες».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ πως δεν προχωρά στην εκταμίευση των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκαν, με αντάλλαγμα το σταμάτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Μάλιστα ισχυρίζεται πως η χώρα του έχει ξοδέψει πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ μέσω των ΜΚΟ το ποσό ξεπερνά τα 20 δισ!

Έτσι, η ΕΕ σκέφτεται να μετατρέψει τα Ελληνικά νησιά σε κέντρα υποδοχής προσφύγων και παράνομων μεταναστών, εάν καταρρεύσει η συμφωνία των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ με την Τουρκία και τα χρήματα θα δοθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Yuri Pochta πιστεύει πως από εδώ και πέρα ο Ερντογάν και η Τουρκία δεν θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις, δεν θα υπακούνε στις προσταγές και δεν θα συμβαδίζουν με τα συμφέροντα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς σύμφωνα με την ανατολίτικη κουλτούρα που διαθέτουν, οι φίλοι μπορούν εύκολα να γίνουν εχθροί.



Με πληροφορίες από το Russia Today και το Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου