Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ντόροθι Κινγκ: Τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν επαρχία της Μακεδονίας πληρώνοντας φόρο 25%

Νέα ειρωνικά σχόλια για τα Σκόπια, έκανε η γνωστή αρχαιολόγος, Ντόροθι Κινγκ. «Η πρότασή μου είναι ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μια επαρχία της Μακεδονίας αν πλήρωναν φόρο π.χ. 25%» έγραψε στο Twitter.
Μην ξεχνάμε πως η Ντόροθι Κινγκ έχει πει πολλές φορές ότι τα Σκόπια δεν υπήρξαν ποτέ Μακεδονία.


Όπως εξήγησε η γνωστή αρχαιολόγος, «η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε πολλές επαρχίες. Η πρότασή μου είναι ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μια επαρχία της Μακεδονίας αν πλήρωναν φόρο π.χ. 25%. Ή μήπως το 25% είναι πολύ λίγο για αυτή την τιμή; Μήπως φόρο 50% και ναοί για τον Αλέξανδρο σε κάθε πόλη;».
Και συνέχισε γράφοντας πως «αν θέλουν να υιοθετήσουν την ιστορία με βάση τη δική τους λογική, ας είναι τουλάχιστον αυθεντικοί... Αν θέλεις να συμμετέχεις, τότε να πληρώσεις».
Και κατέληξε λέγοντας «προφανώς δεν μιλάω για την επέκταση της Ελλάδας ώστε να τους περιλάβει. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκανε αυτή την τιμή στις κατακτήσεις του».

Εκπληκτική η Ντόροθι Κίνγκ. Δίνει κάποια (έστω και ειρωνικά) πατήματα στην Ελληνική Διπλωματία. Μήπως τελικά οι Σκοπιανοί και οι παράλογες αξιώσεις τους, μόνο με ειρωνεία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται;



Πηγή: news247.gr και huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου