Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πανεπιστήμιο του Τέξας: η γλώσσα των Σκοπιανών είναι Σλαβική – Σλαβομακεδονική



Το Κέντρο Ερευνών Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας σε πρόσφατη εκπόνηση του Ινδο-Ευρωπαϊκού Λεξικού, παρουσιάζει τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, χωρίζοντάς τες σε οικογένειες, τη χρονική περίοδο χρησιμοποίησής τους και τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ομιλούνταν και ομιλούνται σήμερα.

Την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων την καθορίζει ως διάλεκτο της Ελληνικής γλώσσας (MacGk- Macedonian Greek).


Τη γλώσσα των σύγχρονων κατοίκων του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, (της Βαρντάρσκα)  την κατατάσσει στις Νότιο Σλαβικές γλώσσες (South Slavic) και την καθορίζει ως Σλαβομακεδονική – Macedonian Slavic.

Είναι μια σημαντική διάκριση της γλώσσας του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, που, ενώ τα Κέντρα Ερευνών Σλαβικής Γλώσσας την καθόριζαν ως σλαβική, τα δυτικά πανεπιστήμια την κατέγραφαν απλά ως (δήθεν) «μακεδονική», λόγω επεμβάσεων των παραχαρακτών της αλήθειας, του κράτους FYROM - Βαρντάρσκα.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η γλώσσα τους ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών και δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονική, που είναι διάλεκτος της Ελληνικής γλώσσας.

Και φυσικά, κακώς αναφέρεται από ανιστόρητους παγκόσμιους οργανισμούς, ως «Μακεδονική».

Μια ονομασία που αποτελεί προϊόν προπαγάνδας των Νοτιοσλάβων της FYROM – Βαρντάρσκα, που προσπαθούν να κλέψουν μέρος της Ελληνικής ιστορίας, ώστε να αποκτήσουν ένδοξο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν την επέκταση τού κράτους τους προς τα παράλια του Αιγαίου, με το «δικαίωμα» της δήθεν κληρονομιάς των αρχαίων Μακεδόνων...

Μην ξεχνάμε πως στο κράτος της FYROM – Βαρντάρσκα, με πληθυσμό (περίπου) 2,1 εκατομμύρια, κατοικούν (περίπου) 550.000 Αλβανοί, 80.000 Τούρκοι, 50.000 Σέρβοι, 150.000 Βούλγαροι που μαζί με τους 150.000 Έλληνες δεν τολμούν να δηλώσουν την καταγωγή τους και αρκετές χιλιάδες «άλλοι», μεταξύ των οποίων Βόσνιοι, Ρομά κλπ. Οι μισοί δηλαδή κάτοικοι της FYROM - Βαρντάρσκα, ΔΕΝ δηλώνουν «Μακεδόνες», αλλά άλλη εθνική καταγωγή…
 


 Με πληροφορίες από τα echedoros.gr και prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου