Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Προκλητικός αλλά ξεκάθαρος ο Νταβούτογλου μέσα στην Αθήνα

Συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων της Μεσογείου ζήτησε εχθές ο Νταβούτογλου, ενώ μίλησε και για τους ομοεθνείς του στη Θράκη, κατά την ομιλία του μπροστά στους Σαμαρά και Βενιζέλο, τα μούτρα των οποίων έφτασαν στο πάτωμα!...

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, μιλώντας μπροστά στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ελλάδας σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε την συνδιαχείριση – συνεκμετάλλευση των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου, που έχουν εντοπιστεί στην Κυπριακή και την Ελληνική ΑΟΖ!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε την μεταφορά του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (Κυπριακού και Ισραηλινού) στην Ελλάδα μέσω αγωγού που θα περνάει από την Τουρκία, λέγοντας πως «η ειρήνη είναι καλύτερη από τον πόλεμο»...

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ευτυχής που συνάντησε τους «ομοεθνείς του από την Θράκη» θέτοντας πονηρά θέμα «Τουρκικής» και όχι Μουσουλμανικής μειονότητας.

Τέλος ο Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε πως για τα προβλήματα του Αιγαίου θα υπάρξει συνέχεια των διερευνητικών επαφών ώστε να βρεθεί λύση.
Δεν μας είπε όμως ποια είναι τα προβλήματα.
Κουβέντα δεν έκανε για τις κρουαζιέρες των Τουρκικών πολεμικών πλοίων στις Κυκλάδες (και όχι μόνο).
Λέξη δεν είπε για τις πτήσεις Τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από Ελληνικά νησιά.
Σιγή ιχθύος για τις παράνομες έρευνες του Barbaros σε περιοχές που ανήκουν σε άλλη διεθνώς αναγνωρισμένη χώρα (Κύπρος).

Αν μη τι άλλο προκλητικός αλλά ξεκάθαρος.
Οι Έλληνες αρχηγοί πως θα αντιδράσουν;
Θα αντιδράσουν ή θα σκύψουν και πάλι το κεφάλι στις αξιώσεις των νεο-Οθωμανών;;;...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου