Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

«Η κιβωτός του Νώε»: η Ρωσία δημιουργεί την πρώτη τράπεζα DNA όλων των ζωντανών (και όχι μόνο) πλασμάτων

Προβληματίζει η σημερινή ανακοίνωση της Ρωσίας για την δημιουργία μιας «κιβωτού» όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα δεδομένα έμβιας ζωής του πλανήτη, με τρόπο ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν ύστερα από μια μεγάλη φυσική καταστροφή.

Όπως γράφει το rt.com το πανεπιστήμιο της Μόσχας πρόκειται να κατασκευάσει στη Ρωσία μια σύγχρονη «κιβωτό του Νώε», στην οποία θα περιέχεται το DNA όλων ζωντανών οργανισμών στη Γη, ακόμη και αυτών που έχουν εξαφανιστεί!

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα πρόκειται να εισέλθει στη φάση της υλοποίησης με εξαιρετικά επείγουσες διαδικασίες, έτσι ώστε να είναι έτοιμο το 2018.

Η έκταση της βάσης με DNA θα είναι 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του πανεπιστημίου, σε υπόγειες εγκαταστάσεις ασφαλείς από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή.

«Θα μας επιτρέψει την κρυογονική αποθήκευση διάφορων  κυτταρικών οργανισμών οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούν να αναπαραχθούν. Ενώ θα περιλαμβάνει και το απαραίτητο πληροφοριακό σύστημα», δηλώνει ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Μόσχας Viktor Sadivnichy.

Η γραμματεία του πανεπιστημίου έχει επιβεβαιώσει πως η βάση δεδομένων θα περιέχει συγκεντρωμένα βιοϋλικά από όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προέρχονται από τον βοτανικό κήπο, το ανθρωπολογικό Μουσείο, το ζωολογικό Μουσείο κλπ.
Όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου θα αναμιχθούν στο κολοσσιαίο  αυτό έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εκτάκτως από το ρωσικό προϋπολογισμό με 1 δισ. ρούβλια περίπου 194 εκατ. δολάρια.

Η τράπεζα DNA θα είναι συνδεδεμένη με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Αν και η Ρωσία δεν είναι η πρώτη χώρα που επιχειρεί τη δημιουργία ενός τέτοιου έργου, καθώς είναι γνωστή η προσπάθεια της Βρετανίας για την «παγωμένη κιβωτό» όπου φυλάσσεται το γενετικό υλικό των υπό εξαφάνιση ειδών ή το θησαυροφυλάκιο των σπόρων στην Νορβηγία το «Svalbard Global Seed» ή το ανάλογο σχέδιο «Millennium Seed Bank» στη Βρετανία, όλα δείχνουν πως ο κόσμος προετοιμάζεται για κάτι που κανείς δεν αποκαλύπτει, αλλά όλοι και όλα κρύβονται πίσω από την ουδέτερη περιγραφή της «επιστημονικής έρευνας».

Στις ΗΠΑ τεράστιες σε μήκος σήραγγες κατασκευάζονται από την Περιοχή 51 μέχρι το αεροδρόμιο που είναι ανεπίσημα γνωστό ως το «αεροδρόμιο της ημέρας της καταστροφής» ή το «καταφύγιο των περιούσιων» στο Ντένβερ και από το Maine στην Ουάσιγκτον μέχρι το Λευκό Οίκο.

Στη Ρωσία υπάρχουν 5.000 καταφύγια, με ένα από αυτά να είναι ικανό να φιλοξενήσει 60.000 άτομα. Άλλα παρόμοια καταφύγια έχουν ολοκληρωθεί και στην Κίνα, ενώ πολλές νέες πόλεις δημιουργούνται σε περιοχές σε μεγάλο υψόμετρο και μακριά από ακτογραμμές.

Που οφείλεται η ξαφνική απόφαση του Κρεμλίνου να δημιουργήσει μια τέτοια βάση δεδομένων όλων των ζωντανών οργανισμών και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, με ολοκλήρωση το 2018;
Για πιο λόγο η Ρωσία αποφασίζει τη δημιουργία ενός τέτοιου κολοσσιαίου έργου τη στιγμή που  η οικονομία της έχει προβλήματα λόγω των κυρώσεων;
Για ποιο λόγο οι «πληροφορίες» για μια επερχόμενη καταστροφή πολλαπλασιάζονται στο διαδίκτυο, άσχετα από το όσο έγκυρες ή μη, μπορεί να είναι αυτές;
Και μιλάμε για μια καταστροφή που δεν θα προέλθει από έναν παγκόσμιο πόλεμο, αλλά για μια «φυσική» καταστροφή η οποία θα πυροδοτηθεί από ένα εξώτερο γεγονός!
Ποιο μπορεί να είναι αυτό το γεγονός;
Κανείς βέβαια δεν πρόκειται να δώσει μια πειστική απάντηση, ενώ οι απορίες και τα ερωτήματα μεγαλώνουν για ποιο λόγο η ανθρωπότητα προετοιμάζεται για κάτι που επισήμως δεν υφίσταται ούτε καν ως θεωρεία…

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο στο link:
http://rt.com/news/217747-noah-ark-russia-biological/

 


Με πληροφορίες από το defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου