Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Νέες γεωτρήσεις από την Energean στον Πρίνο από τον Μάρτιο του 2015

Προσηλωμένη στο νέο πρόγραμμα γεωτρήσεών της παραμένει η Energean Oil & Gas, παρά τη βουτιά της τιμής του πετρελαίου, που έχει οδηγήσει αρκετές εταιρείες στη μείωση του επενδυτικού τους προγράμματος.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μαθιός Ρήγας, τον Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν 15 νέες γεωτρήσεις ανοικτά της Θάσου, με στόχο την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στα 5.000 βαρέλια ημερησίως, έναντι 2.000 που είναι σήμερα.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η πετρελαϊκή, το επενδυτικό της πρόγραμμα ανέρχεται στα 200 εκατ. δολ.

Παράλληλα, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 40% από τον περασμένο Ιούνιο θέτει την εκμετάλλευση σε κίνδυνο, αν δεν γίνουν επενδύσεις, καθώς με το σημερινό επίπεδο παραγωγής τα κέρδη μηδενίζονται όταν η διεθνής τιμή βρίσκεται στα 70 δολάρια το βαρέλι.

«Διατηρούμε 300 θέσεις εργασίας. Αν η παραγωγή και η διεθνής τιμή παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα η εκμετάλλευση των πεδίων δεν είναι βιώσιμη. Συνεπώς, χρειάζονται νέες γεωτρήσεις», τόνισε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής της πετρελαϊκής εξέφρασε επίσης την ελπίδα για νέες ανακαλύψεις στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου η Energean κέρδισε το διαγωνισμό για τις έρευνες ενώ εμφανίστηκε σκεπτικός για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που αφορά τις έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της πολιτικής αβεβαιότητας.

Σχολιάζοντας την παρούσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η βιομηχανία, εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι «το πρώτο πράγμα ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες περικόπτουν τώρα είναι οι επενδύσεις σε βαθιά ύδατα. Οπότε, είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί μέχρι να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν τόσο στο θέμα της τιμής, όσο και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

Πηγή : energypress.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου