Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο Τούρκος ΑΓΕΝ απειλεί με casus belli την Ελλάδα καθώς η Τουρκία θα ξοδέψει περίπου 24 δις. ευρώ για όπλα!

Ο Τούρκος ΑΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου απειλεί με casus belli την Ελλάδα, θεωρεί «ζωτικής σημασίας» τα συμφέροντα της Άγκυρας στο Αιγαίο και δηλώνει πώς το Ναυτικό της χώρας του ενισχύεται και εξοπλίζεται γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να επικρατήσει δηλαδή στο Αιγαίο, στην Κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο και στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό defenceturkey.com ο Μποστάνογλου αποκαλύπτει το στρατιωτικό νέο-οθωμανικό δόγμα της Άγκυρας για πλήρη κυριαρχία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βάζοντας στο στόχαστρο το Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Όσον αφορά την Κύπρο, αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα της Λευκωσίας για έρευνες και κάνει λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων των κατεχόμενων.

«Κύρια ευθύνη των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων είναι η προστασία των νομίμων δικαιωμάτων της Τουρκίας και τα ζωτικά συμφέροντα στην σφαίρα επιρροής της και συγκεκριμένα στο Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα. Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε αυτές τις θάλασσες μας, θα πρέπει να καθορίζεται από τις συμφωνίες, στην βάση του διεθνούς δικαίου.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνέχιση της ισορροπίας στο Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο καθορίστηκε με την Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης και επικυρώθηκε με την ανακοίνωση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το 1995, είναι ζωτικής σημασίας».

Να θυμίζουμε ότι η απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης του 1995 προβλέπει Casus belli έναντι της Ελλάδας σε περίπτωση άσκησης του κυροαρχικού της δικαιώματος για επέκταση των χωρικών υδάτων της και του εθνικού εναέριου χώρου της στα 12 μίλια!!!

«Η αρχή της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ασφάλεια των θαλάσσιων εθνών, είναι ευρέως αποδεκτή από όλους, καθώς και το διεθνές εθιμικό δίκαιο», επισημαίνει ο Μπουλέντ Μποστάνογλου λέγοντας σαφώς πώς αν γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια από ελληνικής πλευράς για τα 12 μίλια τότε αυτό συνιστά αιτία πολέμου.

Ο Τούρκος ΑΓΕΝ μιλάει και για το θέμα της Κύπρου και επισημαίνει:
«Η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος έχουν μια κατανόηση για την επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο, με την πλήρη συμμετοχή όλων των συμφωνιών που βασίζονται στο σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των μερών.
Ωστόσο, σε αντίθεση με την Τουρκική στάση για την επίλυση των μακροχρόνιων ζητημάτων, από το 2003, η Ελληνική Κυπριακή διοίκηση έχει ακολουθήσει μια διαδρομή που αγνοεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και τα δικαιώματα της Τουρκίας και των κατεχομένων».

Ο Τούρκος ΑΓΕΝ στέλνει και πολεμικό μήνυμα λέγοντας πώς:
«οι μονομερείς δεσμεύσεις της Ελληνικής Κυπριακής κυβέρνησης αυξάνουν τις ανησυχίες όσον αφορά το περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή και επίσης να υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις, για συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος».

Κοινώς πρέπει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από την Κυπριακή ΑΟΖ να μοιρασθεί διαφορετικά θα επιβληθεί αυτό με τη δύναμη των όπλων!!!
Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του συνεχούς εξοπλισμού της Τουρκίας. Να επιβάλει τις θέσεις της και τις απόψεις της με τη δύναμη των όπλων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Σήμερα, η Τουρκική ναυτική δύναμη, διαθέτει 158 πλατφόρμες πολεμικών πλοίων όλων των τύπων, σχεδόν 50 εναέρια μέσα και μία αμφίβια ταξιαρχία, αποτελώντας μια τρομερή ναυτική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Αυτό που διαβλέπω για το Τουρκικό ναυτικό είναι ότι, με τα φιλόδοξα προγράμματα προμηθειών και τον εκσυγχρονισμό του έχει βάλει πλώρη για να μετασχηματιστεί σε μια μέση παγκόσμια δύναμη στο εγγύς μέλλον», επισημαίνει ο ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου.

Τη στιγμή που ο Τούρκος ΑΓΕΝ προβάλει τη ναυτική ισχύ της χώρας του, στέλνοντας μήνυμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αίγυπτο, λέγοντας πώς παρακολουθεί στενά «τις ναυτικές επιχειρήσεις από Ελλάδα και Αίγυπτο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα θαλάσσια δικαιώματα της Τουρκίας στην Μεσόγειο», το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει καύσιμα να βάλει στα πλοία του...

Ταυτόχρονα ιλλιγιώδη ποσά θα διαθέσει σε εξοπλιστικά προγράμμτα η Τουρκία την ίδια στιγμή που οι Ελληνικές ΕΔ δυσκολέυονται να συντηρήσουν τα ήδη υπάρχοντα οπλικά συστήματα λόγω της έλλειψης πόρων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές - τοκογλύφοι και ενώ πολλά κρίσιμα οπλικά συστήματα βρίσκονται ή έχουν ήδη περάσει το τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής (φρεγάτες κλάσης "S", περί τα 100 μαχητικά, F-4E, υποβρύχια Type 209/1100, ΤΟΜΠ Μ113, άρματα μάχης Μ48Α5,μεταφοριά ελικόπτερα UH-1H κλπ).

O αμυντικός προϋπολογισμός της Τουρκίας προβλέπει την αγορά νέων οπλικών συστημάτων αξίας περίπου 4 δισεκατομμύριων δολαρίων για το έτος 2015.

Το 2015, ο αμυντικός προϋπολογισμός της Τουρκίας θα αντιπροσωπεύει το 6,3% του συνολικού προϋπολογισμού, σε σύγκριση με το 2,9% του Ελληνικού προϋπολογισμού για την άμυνα.

Πρακτικά, οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε απόλυτα νούμερα θα δαπανήσουν 6 φορές περισσότερα κεφάλαια από τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και αυτό αφορά μόνο τα άμεσα κεφάλαια.
Αν υπολογιστούν και τα έμμεσα έσοδα από το Ταμείο Στήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας φτάνουμε σε επταπλάσια ποσά ή οκταπλάσια ποσά, κάπου 24 δισ. ευρώ, συνολική δαπάνη!!!

Με πληροφορίες από το defencenet.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου