Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Έτοιμη να φτιάξει πυρηνικά όπλα η Τουρκία!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Γερμανική εφημερίδα Die Welt είχε γράψει πως η Τουρκία έχει πάρει από το Πακιστάν όλα τα σχέδια για την κατασκευή ατομικής βόμβας, σε άρθρο με πληροφορίες από τον Χανς Ρούλε, ο οποίος την περίοδο 1982-1988 εργαζόταν στο Τμήμα Σχεδιασμού του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Αμύνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, οι μυστικές προσπάθειες της Τουρκίας σχετικά με τα ατομικά όπλα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών των δυτικών χωρών έχουν την ίδια άποψη για αυτό το θέμα.
Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει ως μοντέλο το Ιράν προβάλλοντας ως δικαιολογία για την εφαρμογή του πυρηνικού της προγράμματος, τις αυξημένες ανάγκες για ενέργεια λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας.

Στο άρθρο αναφερόταν ότι σύμφωνα με πληροφορίες των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, μετά από εντολή του Ερντογάν το 2010 στήθηκε εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου και ότι η Τουρκία ήδη διαθέτει μεγάλη ποσότητα από μηχανές φυγοκέντρησης που φέρεται να έχει προμηθευτεί από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, ο εμπλουτισμός του ουρανίου θα γίνεται στην Τουρκία, κάτι που θα της δώσει την δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων, που θα τοποθετηθούν σε πυραύλους με βεληνεκές 2500 χιλιομέτρων!!!

Μάλιστα η Τουρκία, που πρόκειται να κατασκευάσει 3 εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση πυρηνικού καυσίμου, φέρεται να μην έχει υπογράψει τα συνηθισμένα συμφωνητικά κατασκευής πυρηνικών σταθμών με τους Γάλλους, τους Ρώσους και τους Ιάπωνες, για την ειρηνική και μόνο χρήση της πυρηνικής ενέργειας!

Η κυβέρνηση Νταβούτογλου, συνεχίζει τα σχέδια του Ερντογάν για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Μερσίνα. Η σχετική απόφαση πέρασε και από την Τουρκική βουλή, ενώ η Ένωση Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων της Τουρκίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, όπως και το Επιμελητήριο Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Αλλά η Τουρκική ηγεσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω, ενισχύοντας τις υποψίες ότι στην κρυφή της ατζέντα έχει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Μάλιστα μετά από την συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν ανακοινώθηκε η συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού από Ρωσικές εταιρείες κάπου στην κεντρική Τουρκία.

Τώρα επανέρχεται και το Ακούγιου στην Μερσίνα, μια εγκατάσταση που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές σε όλη την περιοχή και κυρίως στην Κύπρο.

Τους κινδύνους επισημαίνουν με έμφαση και Τούρκοι επιστήμονες οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Οι πυρηνικές βλέψεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου είναι μία από τις αιτίες της καχυποψίας που έχει κυριαρχήσει στην Ουάσινγκτον έναντι της πρώην πιστής συμμάχου, Τουρκίας.

Αν η Τουρκία προχωρήσει στην κατασκευή τριών πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τότε σίγουρα θα αποκτήσει και τη δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων.
Ποιον θα στοχεύουν αυτά τα όπλα; Ποιον θα απειλούν; Ποιος θα είναι αυτός που θα βρίσκεται συνεχώς κάτω από την απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, εάν δεν ακολουθεί τις προσταγές του Σουλτάνου;
Το Ισραήλ, την δεκαετία του ’80 βομβάρδισε με καταδρομική ενέργεια το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, καθώς ένοιωσε να απειλείται.
Η Ελλάς θα παρακολουθήσει απλά, ή θα αντιδράσει;
Η αντίδραση μπορεί να σημάνει μια πυρηνική κούρσα των δύο χωρών με κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων και στην Ελλάδα, ή μια δυναμική αντίδραση, ώστε να μην αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία η Τουρκία.

Διαβάστε και το πρωτότυπο άρθρο στα αγγλικά στο link:
http://www.thetoc.gr/eng/news/article/die-welt-turkey-secretly-developing-nuclear-weapons



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου