Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σύμβαση Ελλάδας – Ρωσίας για προμήθεια ανταλλακτικών για τα «Tor-M1» και «Osa-AKM»



Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα υπέγραψε σύμβαση με τη Ρωσία για την προμήθεια ανταλλακτικών για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας «Tor-M1» και «Osa-AKM», είπε στο RIA Novosti μια στρατιωτική πηγή στην Αθήνα.
 
«Είναι σημαντική όχι μόνο η νομισματική αξία, αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα πιστεύει να είναι τα συμφέροντα της αμυντικής της ικανότητας πιο σημαντικά από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτή η σύμβαση είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, διότι επιτρέπει να διατηρηθεί το κατάλληλο επίπεδο της αεράμυνας», λέει ο αξιωματούχος στο RIA Novosti.
Στις αρχές Απριλίου του 2014 οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι αναστέλλουν την πρακτική και τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αγοράζει τα νέα ρωσικά όπλα, αποκτά ανταλλακτικά για το ρωσικά συστήματα.

Η αεράμυνα και αντιπυραυλική άμυνα της Ελλάδας δεν έχει μόνο όπλα παραγωγής από χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά και ρωσικά, όπως τα συστήματα «Tor-M1», συστήματα αεράμυνας της μικρής εμβέλειας «Osa-AKM» και S-300. Μερικά «Tor» βρίσκονται στην Κρήτη, όπου καλύπτουν τα S-300.


Πηγή: gr.rbth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου