Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Προκλητικός ο Έλληνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν μέσα στην Βουλή

Στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατήγγειλε την κυβέρνηση για το ότι το Ιερό Κοράνιο διδάσκεται στα Ελληνικά στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης!

Επίσης χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό το να απαγορεύεται να διδάσκουν Ελληνικά στα μειονοτικά σχολεία οι δάσκαλοι-μέλη της μειονότητας, απόφοιτοι από τα παιδαγωγικά τμήματα της χώρας μας»...

«Τι να σχολιάσω για το άλλο μεγάλο έργο, το νόμο για τους ιεροδιδασκάλους; Βάλατε τους ΕΠΑΘίτες στα ιεροσπουδαστήρια να διδάσκουν το Κοράνι. Μα, είναι δυνατόν να διδάσκεται το Κοράνι στα ελληνικά; Δημιουργείτε σύγχυση στα παιδιά, δεν το καταλαβαίνετε;» ήταν τα λόγια του κ. Χατζηοσμάν.

Επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ίδρυση δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων και επανέλαβε το αίτημα για εκλογή του Μουφτή από τους πιστούς.

«Γιατί δεν συζητάτε με τη Μειονότητα; Γιατί παίρνετε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς; Τουλάχιστον, ακούστε τις θέσεις, τις προτάσεις μας, κάντε μια σωστή διαβούλευση και μετά βάλτε τα κάτω και αποφασίστε. Αν θέλετε, μπορείτε να λύσετε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό του Μουφτή. Δεν είναι δικαίωμά μας να εκλέγουμε τον θρησκευτικό μας ηγέτη; Το ίδιο και για το θεσμό του Αρχιμουφτή. Γιατί δεν βάζουμε στο τραπέζι αυτά τα θέματα;» πρόσθεσε ο κ. Χατζηοσμάν.

«Νομοθετήστε την εκλογή των μελών των διαχειριστικών επιτροπών. Τα βακούφια μας διοικούνται από ανθρώπους διορισμένους από τη Χούντα. Αυτό αρμόζει στις διατάξεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Και εάν τελικά τόσο πολύ σας ενδιαφέρει η μειονοτική εκπαίδευση, τότε δεχθείτε το αίτημά μας για ίδρυση δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων» κατέληξε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Πηγή : onalert.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου