Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Εορταστικές προκλήσεις από την Τουρκία

Την ώρα που όλος ο κόσμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα ή αγωνιά για την κατάληξη του περιστατικού με τη φωτιά στο πλοίο Norman Atlantic, τη στιγμή που υπάρχουν νεκροί και αγνοούμενοι, η Τουρκία κλιμακώνει ή απλά συνεχίζει τον … χαβά της.

Την Δευτέρα 29 Δεκενβρίου και λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή που έφερε τις πρόωρες εκλογές, Τουρκικά F-16 πέταξαν σε μεγάλο ύψος πάντως πάνω από το Αγαθονήσι, το Μακρονήσι και τις νήσους Ανθρωποφάγους.
Συγκεκριμένα, 2 F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών την 15:22 μεταξύ Λέσβου – Χίου και πέταξαν στις 15:51 πάνω από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι στα 21.000 πόδια, ενώ εξήλθαν του Ελληνικού FIR στις 15:54 νοτίως της Σάμου.
Παράλληλα, άλλα 2 F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:46 νοτίως της Σάμου και πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι στις 15:49 στα 18.000 πόδια και εξήλθαν του Ελληνικού FIR στις 15:52 νοτίως της Σάμου.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες κατά πάγια πρακτική.
 

Ταυτόχρονα, όπως έγραψε ο Νίκος Χειλαδάκης, σοβαρό επεισόδιο έγινε το πρωί του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της Τουρκικής εφημερίδας, Radikal.

Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα, δυο πλοία της Ελληνικής ακτοφυλακής πλησίασαν στην περιοχή των Ιμίων όπου τρία Τουρκικά αλιευτικά αλίευαν παράνομα μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.
Τα τουρκικά αλιευτικά αναγκάστηκαν με την πίεση των πλοίων της Ελληνικής ακτοφυλακής να οπισθοχωρήσουν και να προσαράξουν στην τουρκική βραχονησίδα, Çavuş adasi, ενώ είχαν ειδοποιηθεί τα πλοία της Τουρκικής ακτοφυλακής που έσπευδαν στο επίμαχο σημείο.

Όπως ισχυρίζεται η Τουρκική εφημερίδα, τα πλοία της Ελληνικής ακτοφυλακής που εντοπίστηκαν και από τα Τουρκικά ραντάρ, μετά την επέμβαση των Τουρκικών «ειδικών» πλοίων αναγκαστήκαν να απομακρυνθούν από την θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.
Η τουρκική επέμβαση έγινε από ένα «ειδικό» σώμα που έχει σχηματιστεί ειδικά για αυτές τις περιστάσεις!!!
Στην επιστροφή τους στον ναύσταθμο του Aksaz, οι Τούρκοι ανέφεραν πως η αποστολή τους, δηλαδή η δια βίας απομάκρυνση των Ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.

Γεγονός είναι πάντως, ότι την περίοδο αυτή κάθε χρόνο στα Ίμια, διεξάγεται μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών αλιευτικών ο λεγόμενος «πόλεμος της τσιπούρας».
Μην ξεχνάμε ότι και το 1996 η κρίση είχε ξεσπάσει ακριβώς αυτή την περίοδο.
Φαίνεται πως οι Τούρκοι σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να επιβάλλουν τις παράνομες διεκδικήσεις τους στο Ελληνικό Αιγαίο.







Οι προκλήσεις όμως της Τουρκίας, δεν περιορίζονται μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά των Χριστιανών γενικότερα.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναμεταδίδονται από το nikosxeiladakis.gr στις 24 Δεκεμβρίου 2014, παραμονή των Χριστουγέννων στην Αττάλεια της Τουρκίας και έξω από την ιστορική πύλη του Αδριανού στο βυζαντινό κάστρο της πόλης, οι Τούρκοι υπήκοοι, Ραμαζάν Αρκάν και Ισά Μεσίχ, μέλη μιας Χριστιανικής ομάδας της πόλης, θέλησαν να κάνουν μια χριστιανική εκδήλωση με την διανομή του ευαγγελίου στην Τουρκική γλώσσα.

Όπως ανέφερε ο Ραμαζάν Αρκάν, στην Αττάλεια ζουν πολλοί χριστιανοί (!!!) και με την εκδήλωση αυτή θα έβρισκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ευαγγέλιο στα Τουρκικά για να γνωρίσουν στην μητρική τους γλώσσα την χριστιανική διδασκαλία. Για τον λόγο αυτό έστησαν ένα πάγκο και τοποθέτησαν εκεί τα ευαγγέλια, τα οποία μοίραζαν δωρεάν στους ενδιαφερόμενους.

Ο πάγκος στήθηκε όπως αναφέρεται στις 12:30 το μεσημέρι και μέσα σε δυο ώρες, περίπου 400-500 άτομα πέρασαν από εκεί και πήραν το ευαγγέλιο!
Τότε έφτασε η αστυνομία και αφού συνέλαβε τους διανομείς του ευαγγελίου, σήκωσαν τους πάγκους και έτσι η εκδήλωση, παραμονή των Χριστουγέννων έληξε με την επέμβαση των Τουρκικών αρχών.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα οι δυο Τούρκοι που είχαν την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης, ανέφεραν ότι ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στους Τούρκους να διαβάσουν το ευαγγέλιο στην τουρκική γλώσσα και να μάθουν τα βασικά σημεία της Χριστιανικής θρησκείας. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν, είχαν πάρει και την άδεια από την νομαρχία για την εκδήλωση αυτή γι’ αυτό και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την επέμβαση των αστυνομικών αρχών που τους συνέλαβαν χωρίς να δικαιολογήσουν την σύλληψη τους.
«Εμείς είμαστε Τούρκοι υπήκοοι», όπως ανέφεραν, «και ζούμε μόνιμα στην Αττάλεια όπου υπάρχει ένα μεγάλο Χριστιανικό ποίμνιο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα Ευαγγέλιο στην Τουρκική γλώσσα».
Στη συνέχεια κατήγγειλαν την τουρκική αστυνομία ότι έδρασε με παράνομο τρόπο συλλαμβάνοντάς τους και όπως δήλωσαν, σε μια κανονική και σωστή δημοκρατία αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα, ενώ έθιξαν και το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας που στην σημερινή Τουρκίας των ισλαμιστών, Ερντογάν Νταβούτογλου, είναι μάλλον, όνειρο απατηλό.

Το επεισόδιο αυτό μόλις έγινε γνωστό από τον τοπικό τύπο πήρε κάποια έκταση και σε περιφερικά τουρκικά ΜΜΕ και δημιουργήθηκε ζήτημα, καθώς για άλλη μια φορά φάνηκε πώς το τουρκικό καθεστώς αντιλαμβάνεται την θρησκευτική ελευθερία.
Ενώ δείχνει να είναι υπερευαίσθητο στις θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων που ζουν στις χριστιανικές χώρες στην Ευρώπη, την ίδια ώρα φέρεται με αδίστακτο και αυταρχικό τρόπο στους Χριστιανούς που ζουν στην Τουρκιά. Δηλαδή δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Όσον αφορά την διανομή των ευαγγελίων, για άλλη μια φορά φάνηκε το πόσο μεγάλος είναι ο πόθος πολλών Τούρκων να αποκτήσουν ένα ευαγγέλιο στην μητρική τους γλώσσα.
Όπως μας υπενθυμίζουν παλαιοτέρα δημοσιεύματα - ομολογίες του Τουρκικού τύπου, εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι στην σημερινή Τουρκία με καταπιεσμένη θρησκευτική συνείδηση, ελληνορθόδοξης προέλευσης, προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο της καταπίεσής τους στις διάφορες δυτικές Χριστιανικές αποστολές που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια κάποια δραστηριότητα στην Τουρκία.

Δυστυχώς, σε όλους αυτούς εμείς που θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι, απαντάμε με μια χαρακτηριστική αδιαφορία…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου