Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αναβίωση της Μεγάλης Βουλγαρίας!!!

Χάρτη που σχεδιάσθηκε από Ινστιτούτο της Σόφιας στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τον οποίο σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας οι κάτοικοι μιλούν βουλγαρικά, κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες.
Πρόκειται για πρόκληση κατά της Ελλάδας, καθώς προέρχεται από τους επίσημους βουλγαρικούς θεσμούς.


Ο χάρτης των βουλγαρικών διαλέκτων έχει σχεδιασθεί από ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και καλύπτει «τις περιοχές που ομιλείται η βουλγαρική γλώσσα» και περιλαμβάνει  ηχογραφημένες ομιλίες και  επιμέρους ατομικές περιγραφές.



Το έργο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το «πλας Ίνφο».
 
Στο μεταξύ, η αυτοαποκαλούμενη βουλγαρική πατριωτική οργάνωση VMRO,  εξέδωσε  ημερολόγια για το 2015, αφιερωμένο στις μεγάλες δόξες της βουλγαρικής ιστορίας ενώ φέρνει στο προσκήνιο την ιδέα της Μεγάλης Βουλγαρίας.

Το ημερολόγιο σηματοδοτεί την επέτειο των 130 ετών της ένωσης της Ανατολικής Ρωμυλίας στη Βουλγαρία και τα 100 χρόνια από την ένταξη της χώρας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σκοπός του ημερολογίου, από το εθνικιστικό βουλγαρικό κόμμα, είναι να μην  λησμονηθούν οι «αλύτρωτες πατρίδες» του βουλγαρισμού,  που εκτείνονται μέσα στη Ρουμανία, στη Σερβία, στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων (Βαρντάρσκα FYROM) και φυσικά καταλαμβάνοντας όλη την Ελληνική Θράκη με την πολυπόθητη διέξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος.

Μεγάλη Αλβανία, Μεγάλη Βουλγαρία, Ανεξάρτητη και Μεγάλη «Μακεδονία», Νέο-Οθωμανισμός… Τελικά ΟΛΟΙ κάτι διεκδικούν από την Ελλάδα, η οποία μένει κολλημένη στο αδιέξοδο δόγμα του «δεν διεκδικούμε τίποτα».
Ως πότε όμως δεν θα διεκδικούμε τίποτα;
Ως πότε θα δεχόμαστε κάθε είδους αμφισβήτηση και διεκδίκηση χωρίς απάντηση;
Μην ξεχνάμε πως όποιος δεν διεκδικεί, χάνει και αυτά που έχει…



Το ημερολόγιο του VMRO έχει υπότιτλο 100 χρόνια από την προσχώρηση της Βουλγαρίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου