Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Βερολίνο: Αν βγει ο Τσίπρας, τέλος στη χρηματοδότηση από την Ε.Ε!

Προκαλούν οι Γερμανοί επιχειρώντας για ακόμη μία φορά να επέμβουν σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, απευθύνοντας προειδοποίηση στην Ελλάδα μέσω συνεργατών του Β. Σόιμπλε, τους οποίους επικαλείται άρθρο της Die Welt.

Σύμφωνα με το άρθρο, εφόσον έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, τότε η χώρα θα σταματήσει να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το άρθρο έχει τίτλο «Η εκλογή που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο στην Ευρώπη» και τονίζει ότι «μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ειδικά αν ερχόταν στην εξουσία μια συμμαχία της Αριστεράς».

Οι Γερμανοί είναι ξεκάθαροι ως προς τη στάση που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβουν την εξουσία. «Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την ευρωπαϊκή ένωση» δηλώνουν ξεκάθαρα.

Στο άρθρο απαριθμούνται και ορισμένες από τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για υψηλότερους μισθούς και ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων ενώ επισημαίνεται και η δήλωσή του από το Ηράκλειο για τις αγορές που θα χορεύουν πεντοζάλη.

«Είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη» προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου.

Η Γερμανική εφημερίδα απευθύνθηκε στις ίδιες ανώνυμες πηγές προκειμένου να ενημερωθεί αν υπάρχει στο Βερολίνο «σχέδιο Β» σε αυτή την περίπτωση, με την απάντηση να είναι ότι «δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια για την περίπτωση αυτή, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του Ελληνικού οικονομικού συστήματος».

Βλέπουμε πως οι δανειστές – τοκογλύφοι και δήθεν εταίροι της Ελλάδας στην Ε.Ε. προχωρούν σε ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας, προσπαθώντας να διαμορφώσουν το (όπως όλα δείχνουν) επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.
Απειλούν πως αν το αποτέλεσμα της βούλησης του Ελληνικού λαού δεν ταυτιστεί με το δικό τους, θα κόψουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, τη στιγμή που χάρη στις υποτελείς Ελληνικές κυβερνήσεις «έσωσαν» το «τομάρι» τους.
Πλέον, έχοντας αναγκάσει την Ελλάδα να υπαχθεί το Αγγλικό δίκαιο, δεν φοβούνται μήπως χάσουν τα λεφτά τους. Ξέρουν πως η Ελλάδα είναι δεμένη «χειροπόδαρα» και προχωρούν στο έργο της διάλυσης του ιστορικότερου έθνους της Ευρώπης.
Θα τους αφήσουν οι Έλληνες;




Με πληροφορίες από το kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου