Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τα νέα όπλα για την υπεράσπιση της ΑΟΖ, επιτέλους στη θάλασσα!

Μετά τον Παπανικολή, το νέο υποβρύχιο τύπου 214 Πιπίνος, φαίνεται έτοιμο να υπερασπιστεί τις Ελληνικές θάλασσες, ενώ το τρίτο υποβρύχιο του τύπου 214 θα πέσει στο νερό τον Ιανουάριο του 2015.
Ταυτόχρονα οι δύο νέες πυραυλάκατοι super vita θα λάβουν τα ονόματα Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος, τιμώντας του ήρωες των Ιμίων.





Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια των δοκιμών εν πλω, το νέο υποβρύχιο Πιπίνος καταδύθηκε σε μεγάλα βάθη, ενώ το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο τύπου 209 Ωκεανός, άρχισε τις καταδύσεις, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά!
Το πρόγραμμα των υπολοίπων δύο υποβρυχίων τύπου 214 που βρίσκονται στα ΕΝΑΕ Σκαραμαγκά εξελίσσεται ομαλά, ενώ αναμένεται εντός του Ιανουαρίου 2015 η καθέλκυση του υποβρυχίου Ματρώζος.

Έτσι το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει την απαραίτητη αποτρεπτική δύναμη, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την Ελληνική ΑΟΖ, όποτε αυτή (επιτέλους) ανακηρυχθεί.

Επίσης, τα ονόματα των δύο από τους τρεις ήρωες που έχασαν τη ζωή τους κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 με την Τουρκία, θα δοθούν στις νέες πυραυλακάτους τύπου super vita του Πολεμικού Ναυτικού.
Με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, εκτιμάται πως θα ξεμπλοκάρει το θέμα των δύο πλοίων που υπάρχουν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και σκουριάζουν.
 


Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, είχε υποστηριχθεί σε έντονο ύφος ότι οι δύο πυραυλάκατοι είχαν εξοφληθεί.

Οι πυραυλάκατοι super vita αποτελούν υπερσύγχρονες πλωτές μονάδες, με μεγάλη ισχύ πυρός, καθώς τα πυραυλικά συστήματα που φέρουν εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο μίας σημαντικής σε έκταση περιοχής. Επίσης έχουν το πλεονέκτημα να κινούνται πολύ γρήγορα και να αναλαμβάνουν αποστολές στο
Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του ΓΕΝ είναι το όνομα του τρίτου ήρωα των Ιμίων, Έκτορα Γιαλοψού, να δοθεί στο επόμενο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγές: newpost.gr και oneminute.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου