Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Λέσχη Bilderberg 2015: τα θέματα και οι Ελληνικές συμμετοχές

Στο Τιρόλο της Αυστρίας από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου θα συναντηθεί για 63η φορά, η παγκόσμια ελίτ της λέσχης Bilderberg. Μεταξύ των 140 προσκεκλημένων από 22 χώρες, θα είναι και τρεις Έλληνες.

Η Αυστριακή αστυνομία, επισημαίνει με ανακοίνωσή της τους περιορισμούς κινήσεων στην περιοχή του πολυτελούς αλπικού ξενοδοχείου Interalpen Hotel, που βρίσκεται κοντά στο Telfs, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της λέσχης Bilderberg, που δεν αποκαλύπτει το τι αποφασίζεται κατά τις συναντήσεις.

Δημιουργείται έτσι μια περίεργη μυστικότητα, που προκαλεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, που παρομοιάζουν τη σύνοδο αυτή ως συγκέντρωση των αρχιτεκτόνων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης Bilderberg, αναφέρεται ότι η οργάνωση ιδρύθηκε το 1954 και με τις ετήσιες συναντήσεις της έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τον διάλογο Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.
Επίσης, δεν υπάρχει επιθυμητό αποτέλεσμα, ούτε κείμενο με το οποίο κλείνουν οι εργασίες της συνάντησης, ούτε εκδίδονται συμπεράσματα, ούτε πραγματοποιούνται ψηφοφορίες.
Τέλος, οι πόρτες της συνεδρίασης είναι κλειστές στους δημοσιογράφους, ώστε όσοι μιλούν να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς τον φόβο της διαστρέβλωσης των λεγομένων τους.

Ο κατάλογος των συμμετεχόντων στις συναντήσεις ποικίλει από χρονιά σε χρονιά  και ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας http://www.bilderbergmeetings.org/index.php

Τρεις Έλληνες ανακοινώθηκαν ότι θα συμμετέχουν στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg. Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Τιτάνα, τον Παναγιώτη Πικραμμένο πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ελλάδας (Ιούνιος 2012) και πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Λουκά Τσούκαλη πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Όπως σημειώνεται και στο site της λέσχης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην 63η  σύνοδο, έχει κληθεί να συμμετέχει ένα γκρουπ πολιτικών ηγετών και ειδικών από το χώρο της βιομηχανίας, των οικονομικών, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ΜΜΕ.

Η λίστα των βασικών θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
Τεχνητή νοημοσύνη
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Χημικά όπλα - Απειλές
Τρέχοντα οικονομικά θέματα
Ευρωπαϊκή Στρατηγική
Παγκοσμιοποίηση
Ελλάδα

Ιράν
Μέση Ανατολή
ΝΑΤΟ
Ρωσία
Τρομοκρατία
Ηνωμένο Βασίλειο
ΗΠΑ
Αμερικανικές εκλογές

Προς επιβεβαίωση των συνομοσιολόγων, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και μέλος της λέσχης Bilderberg, Willy Claes, ομολόγησε στον Τύπο ότι:
«Οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις της λέσχης Bilderberg, παίρνουν αποφάσεις για την εφαρμογή πολιτικών σε σημαντικά παγκόσμια γεγονότα, επιλέγουν προέδρους και πρωθυπουργούς προωθώντας την λεγόμενη δημοκρατική διαδικασία».

Το 2009, ο τότε πρόεδρος της Λέσχης Bilderberg, Etienne Davignon, υποστήριξε πως το Ευρώ, ήταν πνευματικό παιδί των μελών της λέσχης Bilderberg.

Ένας από τους στόχους της Λέσχης Bilderberg το 2014 ήταν ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσει η Διατλαντική Εταιρική σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, που ήταν ένα από τα ελάχιστα πράγματα που διέρρευσαν από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στην περυσινή συνάντηση της Λέσχης Bilderberg στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Σύμφωνα πάντως με όσα αποκάλυψε ένας από τους παλιούς παρατηρητές των δραστηριοτήτων της Λέσχης, που πολλοί αποκαλούν και μυστική κυβέρνηση του κόσμου, η επίσημη ατζέντα που κυκλοφόρησε δεν ήταν αληθινή!

Επίσημα, για πρώτη φορά το 2014, αποκαλύφθηκαν 7 από τα 12 θέματα που εξετάστηκαν στη σύνοδο της λέσχης Bilderberg:

1. Η συμφωνία με το Ιράν, που ήδη βρίσκεται στα σκαριά
Τα μέλη της Λέσχης εδώ και καιρό εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανή συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και το Ιράν. Με τη συμφωνία θα αρθεί η πίεση των Δυτικών προς την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να την προσεγγίσουν.

2. Η συμφωνία φυσικού αερίου Ρωσίας - Κίνας
Η συμφωνία ήρθε καταμεσής της κρίσης στην Ουκρανία, η οποία απειλείται με διακοπή ανεφοδιασμού της από τη Ρωσία με φυσικό αέριο, με συνέπεια να απειλούνται έμμεσα οι ευρωπαϊκές χώρες. Δυνητικά, η Κίνα θα πορούσε να αντικαταστήσει την ΕΕ ως τον πρώτο εμπορικό εταίρο ενέργειας για τη Ρωσία. Αυτή η κατάσταση ενισχύει τη θέση της Μόσχας στην Ουκρανία, υπονομεύοντας την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να απομονώσει τη Ρωσία μέσω του ελέγχου της διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου.
 

3. Η Άνοδος των εθνικιστικών τάσεων στην Ευρώπη
Οι λαϊκιστικές (όπως χαρακτηρίζονται) των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων που κερδίζουν τις ψήφους των Ευρωπαίων, από το Ηνωμένο Βασίλειο ως την Ελλάδα και την Ουγγαρία, αποτελούν πλήγμα για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία εθνικά καθοδηγούμενη και διαιρεμένη Ευρώπη, θα ήταν απρόθυμη να δεχθεί την παγκοσμιοποίηση ως δεδομένο!


4. Κανονισμοί προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο
Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden μέσω των wikileaks που αφορά το μέγεθος της κλίμακας ηλεκτρονικής παρακολούθησης από την Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) προς τους συμμάχους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τις εκκλήσεις για προστασία της επικοινωνίας των ανθρώπων από εκείνους που την υποκλέπτουν.

5. Κυβερνοπόλεμος και οι δυνητικές επιπτώσεις του στις ελευθερίες στο διαδίκτυο
Οι καταστροφικές δυνατότητες των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, σε στιγμές που η εξάρτηση από το διαδίκτυο σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής αυξάνεται. Η απειλή ύπαρξης κρατικής χορηγίας σε χάκερ, ώστε να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους, έρχεται σε αρμονία με όσα ορισμένες κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, προκειμένου να ελέγχουν το διαδίκτυο, υπονομεύοντας τον ρόλο τους ως μέσου που εγγυάται την ασφάλεια στις επικοινωνίες.

6. Από την Ουκρανία στη Συρία, η εξωτερική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα
Οι επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ τον κατηγορούν για προδοσία στο εξωτερικό, επικαλούμενοι τις αποτυχίες του να υπερασπιστεί τα Αμερικανικά συμφέροντα στη Συρία και πρόσφατα στην Ουκρανία. Το «δόγμα Ομπάμα» που εξαγγέλθηκε, καλούσε σε απαγκίστρωση από τη στήριξη στη στρατιωτική ισχύ και αντί αυτής, την χρήση της διπλωματίας και της συλλογικής δράσης. Μέλη της Bilderberg θα συζητούσαν το αν η πολιτική αυτή είναι καταδικασμένη.

7. Κλιματική αλλαγή
Πρόκειται για ένα θέμα που συζητείται τακτικά στις συναντήσεις της λέσχης Bilderberg. Οι άνθρωποι που υποπτεύονται τις ελίτ θεωρούν τις διαπιστώσεις περί κλιματικής αλλαγής ως παραμύθι, με στόχο την αποβιομηχάνιση ορισμένων κρατών και τη διατήρηση της παγκόσμιας οικονομίας κάτω από τον έλεγχο συγκεκριμένων εταιρειών, σε βάρος όλων των άλλων.


Άραγε φέτος θα γίνουν γνωστές κάποιες από τις κατευθύνσεις που θα αποφασιστούν από την «παγκόσμια κυβέρνηση» της Λέσχης Bilderberg;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου