Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ ζητά η Βουλή

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το Ταμείο «εκπαίδευε» Έλληνες δημοσιογράφους για το πως να παρουσιάζουν τα θέματα που σχετίζονταν με την κρίση χρέους στην Ελλάδα, αλλά και τα μνημόνια.

Η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής προτίθεται να ζητήσει τα ονόματα των δημοσιογράφων που κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τα «μαθήματα» για το πώς να προβάλλουν τις θέσεις του ΔΝΤ.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.

Μετά από ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ τόνισε ότι θα μπορούσε η επιτροπή αλήθειας να ζητήσει ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας Τζέρι Ράις.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη αναθέσει σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προς το ΔΝΤ προκειμένου να δοθεί απάντηση στα ερωτήματα:
Ποιοι ήταν οι δημοσιογράφοι που λάμβαναν μέρος στα σεμινάρια;
Έπαιρναν ή όχι χρήματα για τη συμμετοχή τους;
Σε ποια μέσα εργάζονταν;
Με ποια κριτήρια γινόταν η επιλογή;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δημοσιογράφοι έχουν ζητήσει την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το ζήτημα και σήμερα συνεδριάζει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης για τα «φροντιστήρια» του ΔΝΤ.

Ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, σχετικά με την «εκπαίδευση» δημοσιογράφων και οικονομολόγων από το ΔΝΤ, ζήτησε, επικαλούμενος και τα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, «προσωπικά από την Κριστίν Λαγκάρντ, τον άνθρωπο που έφερε την «ΔΝΤ συνταγή» στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, να αποκαλύψουν πάραυτα τα ονόματα όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων, που εκπαίδευσαν είτε στην Αμερική είτε εδώ στην Ελλάδα, για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό».

Επίσης ο κ. Κουΐκ ζητά να μάθει:
1. Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση».
2. Πότε αποφασίστηκε, με ποιανού την εισήγηση και ποιοι το γνώριζαν από την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
3. Σε ποιες ημερομηνίες και σε ποιες πόλεις εκτελέστηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πόσες μέρες διήρκησαν.
4. Με ποιες διαδικασίες και με ποιες προϋποθέσεις επελέγησαν οι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι.
5. Πόσα χρήματα εισέπραξε ως αποζημίωση ο καθένας.
6. Και ποιος έβαλε την τελική υπογραφή για αυτό το απίστευτο πρόγραμμα.

«Αναμένω, επίσης, να ανακοινώσουν και τα ονόματα των Ελλήνων οικονομολόγων, που κλήθηκαν για «εκπαίδευση», θέτοντας τα ίδια ερωτήματα που θέτω και για τους δημοσιογράφους» πρόσθεσε στην δήλωσή του ο Τέρενς Κουίκ, καταλήγοντας «αναμένω αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ. Δηλώνω επίσης, ότι δεν με εκπλήσσει το γεγονός, ότι κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σιώπησαν για το θέμα ή δεν το «άνοιξαν» όπως όφειλαν».

Αλήθεια, ποιοι δημοσιογράφοι ανέλαβαν επί πληρωμή τη διαμόρφωση της Ελληνικής κοινής γνώμης;
Πρέπει να γίνουν γνωστοί, ώστε να μην κατηγορούνται όλοι.
Δεν μπορούμε να πούμε ονόματα, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη.



Πηγές: newsbeast.gr και tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου