Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Αιματηρές συμπλοκές και εξέγερση μεταναστών στη Λέσβο

Άσχημα γεγονότα είχαμε σήμερα στη Λέσβο, όταν εκατοντάδες αλλοδαποί συνεπλάκησαν μεταξύ τους και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των λιμενικών, ζητώντας άμεση χορήγηση εγγράφων και άδεια να φύγουν από το νησί.

Όπως μετέδωσε το lesvosnews.gr έκρυθμη ήταν η κατάσταση νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου συγκεντρώθηκαν 500 περίπου εξεγερμένοι μετανάστες (άλλοι μιλάνε για 1500), οι οποίοι έφυγαν από τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο ομάδες μεταναστών περίπου 20 ατόμων Αφγανών και Σύριων σύμφωνα με το defencenet.gr συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες αιματηρές συμπλοκές.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν περίπου 10 άτομα μεταξύ των οποίων και μία εγκυμονούσα γυναίκα. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τις πρώτες βοήθειες.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών οι μετανάστες πολιόρκησαν το κοντέινερ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, τους οποίους εγκλώβισαν μέσα για αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια 1.000 περίπου μετανάστες έφυγαν από τον καταυλισμό με προορισμό το λιμάνι όπου διαμαρτυρήθηκαν με πλακάτ και συνθήματα για αρκετή ώρα.

Στο σημείο βρέθηκε αρχικά δύναμη του Λιμενικού Σώματος και Αστυνομική δύναμη στη συνέχεια, που
μπλόκαρε τους αλλοδαπούς μπροστά από τον χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης και τελικά έθεσε υπό έλεγχο την εξέγερση των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με το topontiki.gr οι εξεγερμένοι αλλοδαποί διεκδικούσαν την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρησή τους από το νησί.

Δυστυχώς το Ελληνικό κράτος αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις εκατοντάδες των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες, ώστε να προωθηθούν όλοι άμεσα στην Αθήνα χωρίς καθυστερήσεις…

Φυσικά και απόψε το βράδυ αναμένονται να αφιχθούν στην Ελλάδα από την Τουρκία μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες αλλοδαπών, στερούμενων των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η Ελλάδα αποτελεί την γη της επαγγελίας για τους περισσότερους αλλοδαπούς που προέρχονται από την Ασία ή την Αφρική, καθώς η Ελλάδα διαθέτει ευρώ.
 

Για τον λόγο αυτό, βρίσκουν (άγνωστο με ποιον τρόπο) 10.000 ευρώ ο καθένας τους για να κάνει το ταξίδι προς την Ελλάδα.
Απορίας άξιο είναι πάντως, που βρίσκει μια φτωχή οικογένεια από την Ασία ή την Αφρική 40.000 ευρώ για να ξενιτευτεί προς την Ευρώπη…

Εάν για κάποιο λόγο, η Ελλάδα πάψει να διαθέτει ευρώ, τότε είναι απόλυτα σίγουρο πως όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι μετανάστες, πρόσφυγες και πάσης φύσεως αλλοδαποί, δεν θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, ή θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να την εγκαταλείψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου