Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μπαράζ δημοσιευμάτων εκφοβισμού με πρωταγωνιστές τις τράπεζες και τα πετρέλαια

Μπαράζ δημοσιευμάτων πρόκλησης πανικού και φόβου στους Έλληνες με πρωταγωνιστές τις τράπεζες και τα πετρέλαια, έχουμε από εχθές το βράδυ, ενώ συνεχίζονται και σήμερα. 
Ας τα δούμε αναλυτικά.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ είπε στο Eurogroup ότι δεν είναι σίγουρη για το αν οι Ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα, γιατί θα έχει επιβληθεί «έλεγχος κεφαλαίων» κατά το πρότυπο της Κύπρου!

Η Ελληνική κυβέρνηση όμως, διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί έλεγχο κεφαλαίων ακόμα και να το ζητήσει η ΕΚΤ!

Η ΕΚΤ δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Reuters, ενώ ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel, έγραψε στο Twitter ότι η Τράπεζα διέψευσε την είδηση, ενώ και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης διέψευσε τις συγκεκριμένες διαρροές από το Eurogroup.

Η συγκεκριμένη πληροφορία προέκυψε λίγο μετά το νέο αδιέξοδο στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, καθώς δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών…

Επίσης, δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη, ανέφερε ότι οι εκροές καταθέσεων από τις Ελληνικές τράπεζες έφτασαν τις τελευταίες τρεις μέρες τα 2 δισ. ευρώ κάτι που ωστόσο διέψευσε το Μαξίμου κάνοντας λόγο για «σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».

Και βέβαια δεν υπάρχει ζήτημα μόνο με το Reuters.
Πολλά είναι τα ξένα αλλά και Ελληνικά μέσα που παίζουν βρώμικο παιχνίδι, ακολουθώντας υποδείξεις.
Το Reuters δεν κατασκεύασε την είδηση.
Απλά μετέφερε το ψέμα που του πλάσαραν.

Την πίεση προς την Ελληνική κυβέρνηση προσπαθούν να την αυξήσουν και μέσω δημοσιευμάτων για σχέδια εκτάκτου ανάγκης για επάρκεια καυσίμων και προετοιμασία για GREXIT.

Τα στρατηγικά αποθέματα της Ελλάδας σε καύσιμα επαρκούν για 6 με 9 μήνες. Αυτό, κάποιοι, επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, κάνοντας λόγο για αίτημα του Υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη για εκπόνηση εκτάκτου σχεδίου ανάγκης για τον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με καύσιμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ΕΛΠΕ διαβεβαιώνουν ότι ακόμη και σε περίπτωση Grexit η χώρα έχει καύσιμα για τουλάχιστον 6 μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί η επάρκεια και για 9 μήνες. Η επάρκεια αφορά τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας, όπως προβλέπονται από τους κανόνες της ΕΕ.

Τα στρατηγικά αποθέματα που υπάρχουν για περιόδους κρίσεων, επαρκούν για τρεις μήνες. Στη συνέχεια θα διοχετευτούν στην αγορά ποσότητες καυσίμων από μελλοντικά συμβόλαια που ήδη έχουν υπογράψει τα ΕΛΠΕ, ενώ για να επεκταθεί κατά ακόμη τρεις μήνες η επάρκεια, προβλέπεται αγορά επιπλέον ποσοτήτων από το εξωτερικό και πληρωμή μέσω προϊόντων που θα διυλίσουν τα ΕΛΠΕ.
Επίσης υπάρχει και η περίπτωση που το κράτος επιβάλει περιορισμό στην κυκλοφορία ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και περιορισμό στη χορήγηση καυσίμων.
Αυτά, που είναι γνωστά σε όλους και κάποιοι επιχειρούν να τα προβάλλουν ως προετοιμασία GREXIT ή πτώχευσης… Πρόκειται για διασπορά πανικού!

Αυτές οι είναι οι τακτικές των δανειστών και «εταίρων» που θέλουν να εκβιάσουν ακόμη περισσότερο την Ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα όμως δεν εκβιάζεται.
Μπορεί να υπάρχουν μερικές χιλιάδες δειλών και βολεμένων, που διαδηλώνουν με ρόλεξ στα χέρια και λουί βιτόν στους ώμους, υπέρ του ευρώ, υπέρ της βάρβαρης λιτότητας και υπέρ της αύξησης των φόρων, οι υπόλοιποι όμως … δεν μασάνε!

Ο λαός μας ξέρει ποιοι αγωνίζονται για τα συμφέροντά του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια, σκύβοντας το κεφάλι στις προσταγές των τοκογλύφων. Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Επενδύουν στον φόβο του λαού, αλλά οι Έλληνες, ποτέ δεν φοβήθηκαν. Το αποδεικνύει η ιστορία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου