Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Αντιρωσικό και Ανθελληνικό παραλήρημα από Ελληνίδα ευρωβουλευτή

Επίθεση στην κυβέρνηση για το άνοιγμά της στην Ρωσία και για ιδεοληψίες της αριστεράς έκανε από την ευρωβουλή η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
 
Η ευρωβουλευτής κατηγόρησε την Ελλάδα πως αυξάνει την ενεργειακή της εξάρτηση από την Ρωσία και υπονομεύει την ενεργειακή ασφάλεια!

Επίσης κάλεσε την Ευρώπη να συμμορφώσει την Ελλάδα, επειδή δεν εργάζεται για την Ενιαία Αγορά Ενέργειας…

Διαβάστε τι είπε κ. Σπυράκη στην ευρωβουλή:
«Δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε σήμερα στο απαραίτητο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ, λόγω ιδεοληπτικών τροπολογιών της Αριστεράς. Είναι αυτές οι ίδιες ιδεοληψίες που οδηγούν την κυβέρνηση και στη χώρα μου την Ελλάδα, να αυξάνει την εξάρτηση από έναν και μοναδικό πάροχο την Ρωσία, υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια.
Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ακραίας αριστερής ιδεολογίας και του αρμόδιου υπουργού του κ. Λαφαζάνη.
Αλήθεια τι θα σημάνει για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, για την προμήθεια αερίου από πολλαπλούς προμηθευτές αν δεν προχωρήσει ο αγωγός ΤΑΡ και συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Τurkish Stream για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν κονδύλια;
Τι συνεπάγεται για την ενιαία αγορά ενέργειας και τελικά για την ενεργειακή ασφάλεια η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, η άρνηση να αυξήσει τη συμμετοχή των ιδιωτών μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να πληρώσει εντέλει τις οφειλές στους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας;
Το ψήφισμα είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ενεργειακή ασφάλεια.
Είναι όμως προϋπόθεση, κυβερνήσεις κρατών μελών όπως η Ελληνική που δεν εργάζονται για την Ενιαία Αγορά Ενέργειας να συμμορφωθούν σε αυτή την κατεύθυνση».

Δείτε το video με την ευρωβουλευτή της ΝΔ να μιλά στο ευρωκοινοβούλιο:
https://www.youtube.com/watch?v=XMDaUVZEMUo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου