Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Με ποδήλατα κινούνται στην ΠΓΔΜ οι παράνομοι μετανάστες

«Τώρα έρχονται και με το ποδήλατο!» γράφει στον τίτλο της η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, προσθέτοντας πως «Σύριοι και Ιρακινοί μετανάστες ποδηλατούν μέσω της ΠΓΔΜ (Μακεδονία στο πρωτότυπο κείμενο) με προορισμό τη Βρετανία».

Η Daily Mail γράφει ότι δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που ξεφεύγουν από τη Μέση Ανατολή, φτάνουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, περνούν στην ΠΓΔΜ, όπου τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Έτσι οι ντόπιοι έχουν ξεκινήσει να πωλούν ποδήλατα για να κάνουν ευκολότερο το ταξίδι (των παράνομων μεταναστών). Στη συνέχεια, περνούν στη Σερβία, πριν συνεχίσουν για τις πλουσιότερες βορειότερες χώρες, όπως η Γερμανία και η Βρετανία.

Όπως γράφει η Βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη τον δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Robert Atanasovski, οι Σκοπιανοί βγάζουν τεράστιο κέρδος από την πώληση των ποδηλάτων στους αλλοδαπούς.
Η τιμή του κάθε ποδηλάτου κυμαίνεται από 169 μέχρι 225 δολάρια!

Όταν οι μετανάστες φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, αφήνουν τα ποδήλατα που αγόρασαν από τη μεριά των Σκοπίων και οι Σκοπιανοί τα μαζεύουν και τα πουλάνε και πάλι σε νέους μετανάστες, που μπαίνουν στη χώρα από την Ελλάδα.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ κάνει τα στραβά μάτια στους μετανάστες - δικυκλιστές και πεζούς, προτιμώντας να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στους δουλεμπόρους. Η ΠΓΔΜ αποκαλείται και ως βαλκανική δίοδος για να μεταφερθούν τα πάντα, από ανθρώπους μέχρι ναρκωτικά και όπλα, καταλήγει το ρεπορτάζ.




Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3128709/Now-coming-bike-Syrian-Iraqi-migrants-cycle-Macedonia-arriving-Greece-head-wealthy-northern-countries.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου