Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Εξοπλίζουν και μεταφέρουν τους ισλαμιστές της ISIS οι Τούρκοι

Η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) βοήθησε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να περάσουν από τη Συρία στην Τουρκία και πίσω στη Συρία, αποκαλύπτει η Λιβανέζικη εφημερίδα Daily Star αναπαράγοντας άρθρο της Τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet.

Η Τουρκική εφημερίδα εξασφάλισε μαρτυρίες οδηγών λεωφορείων που μίσθωσε η ΜΙΤ και με τα οποία οι τζιχαντιστές πέρασαν ως τουρίστες, τα σύνορα από την Συρία στην Τουρκία και ξανά στη Συρία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι τζιχαντιστές και ο εξοπλισμός τους, φορτώθηκαν από το στρατόπεδο προσφύγων του Ατμέ στην Συρία. Κατόπιν οδηγήθηκαν, στην Τουρκία στην πόλη Ρεϊχανλί και κατόπιν πέρασαν και πάλι στην Συρία στο Ταλ Αμπιάτ που ελέγχεται από την ISIS.

Αυτό έγινε καθώς δεν υπήρχε ασφαλής τρόπος να περάσουν οι ισλαμιστές από την μια περιοχή στην άλλη, καθώς οι Κούρδοι του Κομπάνι ελέγχουν την περιοχή. Έτσι, οι Τουρκικές υπηρεσίες ανέλαβαν να μεταφέρουν με ασφάλεια μέσω Τουρκίας τους ισλαμιστές της ISIS. Όπως είπαν οι οδηγοί, τα λεωφορεία συνοδεύονταν από πράκτορες της ΜΙΤ.

Στο άρθρο επίσης υπενθυμίζεται πως λίγο καιρό πριν, η Τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet είχε αποκαλύψει με video και φωτογραφίες πως η Τουρκία εξοπλίζει τους ισλαμιστές του ISIS στην Συρία με πολεμικό υλικό, κρυμμένο σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει την οργή του Ερντογάν που είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του δημοσιογράφου που έκανε την αποκάλυψη, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία και προδοσία.

Δείτε το video με την ανακάλυψη των όπλων που προορίζονταν για την ISIS από την Τουρκία στο link:
https://www.youtube.com/watch?v=SXolyAJlFok

Διαβάστε το άρθρο της Λιβανέζικης εφημερίδας στο link:
http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2015/Jun-05/300735-turkey-daily-accuses-authorities-of-smuggling-jihadis-to-syria.ashx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου