Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Ρωσίας προς ΕΕ για την Ελλάδα

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν μετά από Ελληνική πρωτοβουλία οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε κατανόηση για τις ενέργειες της κυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα και την ελπίδα ότι στις Βρυξέλλες δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των αρνητικών σεναρίων και ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρωσικού ΥπΕξ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τον ομόλογό του για την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, μετά τα αποτελέσματα των συνομιλιών κορυφής, που διεξήχθησαν μεταξύ του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (7-9 Απριλίου) και στην Αγία Πετρούπολη (19 Ιουνίου).

«Επισημάνθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου του αγωγού Turkish Stream», αναφέρεται στην Ρωσική ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥπΕξ η οποία καταλήγει:

«Ο κ. Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε τον κ. Κοτζιά για την  αλληλεγγύη του Τουρκικού λαού, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Τουρκίας στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για  την επίτευξη μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους της, στους κόλπους της Ευρωζώνης».

Χωρίς αμφιβολία η τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Κοτζιά με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκαλεί εντύπωση. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει ανησυχία για το πως θα συμπεριφερθεί η Τουρκία αυτό το διάστημα, όχι μόνο λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ,αλλά και λόγω της πολιτικής κρίσης που υπάρχει στην Τουρκία.

Είναι πλέον κατανοητό από όλους (όσοι δεν το βλέπουν μάλλον δεν θέλουν να το δουν) πως ο πόλεμος που δέχεται η Ελλάδα δεν είναι οικονομικός, αλλά πόλεμος υποταγής.

Αυτό τεκμαίρεται από το γεγονός ότι το ΔΝΤ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, παρόλη της δήλωση της χώρας για αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, με μόνο αντάλλαγμα την μη οπισθοχώρηση σε σχέση με την Ρωσία.

Αντίθετα, το ΔΝΤ και η ΕΕ αρνούνται να χρηματοδοτήσουν μια ευρωπαϊκή χώρα μέλλος της ευρωζώνης (την Ελλάδα) επειδή αρνείται να εξαθλιώσει τους πολίτες της μέσω βαριάς και άδικης φορολογίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου