Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η Βαυαρία θέσπισε νόμο που υποχρεώνει τους μετανάστες να σέβονται την επικρατούσα τοπική κουλτούρα

Το Γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας θέσπισε έναν νέο νόμο που απαιτεί από τους μετανάστες να σέβονται την επικρατούσα τοπική κουλτούρα. Η Βαυαρία ήταν το πρώτο Γερμανικό κρατίδιο που υπέδειξε στους μετανάστες το που θα ζήσουν, ώστε να μην σχηματίσουν γκέτο.

Το περασμένο έτος η Γερμανία υποδέχτηκε περισσότερους από 1.000.000 μετανάστες και πρόσφυγες, υπό την πολιτική των ανοιχτών θυρών της Άγκελα Μέρκελ.

Ο νέος Βαυαρικός νόμος βασίζεται στον νόμο για την ενσωμάτωση των μεταναστών που θέσπισε η Ομοσπονδιακή Γερμανική κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2016, αλλά κάθε ένα από τα 15 κρατίδια μπορούν να επιλέξουν εάν θα τον εφαρμόσουν ή όχι.

Το κυβερνών κόμμα της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης υποστηρίζει πως ο νέος νόμος για την ενσωμάτωση των χιλιάδων μεταναστών και αιτούντων άσυλο, είναι αναγκαίος, μετά την εφαρμογή της πολιτικής των ανοιχτών θυρών της Άγκελας Μέρκελ και προβλέπει επιπλέον κονδύλια για την διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας στα σχολεία.

Στον νέο νόμο αντέδρασαν κυρίως οι αριστεροί βουλευτές, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να προσπαθούν να σταματήσουν την ψήφισή του.

Οι επικριτές του νόμου αναρωτιούνται για το εάν ο νόμος απαιτεί από τους μετανάστες να σέβονται εξίσου τις παραδοσιακές Βαυαρικές στολές και τα φεστιβάλ μπύρας, με την ισότητα ανδρών και γυναικών.

Η Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλειας της Βαυαρίας Emilia Müller, είπε στους βουλευτές πως ο νέος νόμος είναι απαραίτητος για να προστατευτεί ο πολιτισμός (κουλτούρα) της Βαυαρίας.

«(Ο νέος νόμος) εμποδίζει την εμφάνιση παράλληλων κοινωνιών που διέπονται από την Σαρία, θρησκευτικούς κώδικες ή φυλετικά έθιμα, αντί των νόμων μας και των αξιών μας» είπε η Υπουργός.

Οι επικριτές του νόμου υποστηρίζουν πως στον νόμο δεν ορίζεται ποια είναι η επικρατούσα Βαυαρική κουλτούρα, εκτός από μία αόριστη φράση πως «όλη η Βαυαρία διαμορφώνεται από τοπικά έθιμα, παραδόσεις και πρακτικές».

Αντίθεση για τον νόμο προκλήθηκε ιδιαίτερα στο σημείο που περιγράφεται πως απαιτείται από όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε ημερήσια κέντρα φύλαξης «να μάθουν τα κύρια σημεία του Χριστιανικού Δυτικού πολιτισμού».

«Δεν αποτελεί έκπληξη πως η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση δεν κατάφερε να ορίσει πειστικά την επικρατούσα κουλτούρα» έγραψε η Lisa Schnell στην Βαυαρική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ο νέος νόμος έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 47 κατά, σε μία μαραθώνια συνεδρίαση 16 ωρών. Σύμφωνα με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό σύστημα, ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί μόνο στη Βαυαρία και δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα 15 κρατίδια.



Πηγές: εφημερίδες Telegraph και Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου