Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Κυβερνητική κίνηση για εκδίωξη των ΜΚΟ του George Soros από την Ουγγαρία

Όλες οι ΜΚΟ που λειτουργούν με χορηγίες του Ουγγρικής καταγωγής Τζωρτζ Σόρος θα πρέπει να εκδιωχθούν από την Ουγγαρία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κυβερνόντος κόμματος Szilard Nemeth.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η Transparency International και η Open Society Foundation που χρηματοδοτούνται από τον Ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο George Soros θα πρέπει να απαγορευτούν στην Ουγγαρία, δήλωσε ο Szilard Nemeth σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, σύμφωνα με το Hir TV.

Ο Ούγγρος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι ΜΚΟ του Σόρος «υποστηρίζουν την παγκοσμιοποίηση και την πολιτική ορθότητα στην Ουγγαρία».

«Οι οργανώσεις αυτές πρέπει να εκδιωχθούν με όλους τους δυνατούς τρόπους και πιστεύω πως οι διεθνείς συνθήκες είναι κατάλληλες γι’ αυτό, μετά την εκλογή του νέου προέδρου (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ)» είπε ο Nemeth.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Nemeth, που είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας της Ουγγαρίας, είπε πως παρουσίασε 22 οργανώσεις «συνδεδεμένες με το δίκτυο του Τζωρτζ Σόρος, με σκοπό την διερεύνησή τους».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban, μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με τον Szilard Nemeth, καθώς σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο του 2016 στην ιστοσελίδα 888.hu είχε δηλώσει πως το 2017 θα «εκδιωχθεί ο Τζωρτζ Σόρος και οι δυνάμεις που συμβολίζει».

«Από κάθε χώρα θα θέλουν να διώξουν τον Σόρος» είπε στους δημοσιογράφους ο Όρμπαν. «Αυτό ήδη είναι εμφανές στην Ευρώπη. Ερευνούν την προέλευση των χρημάτων, τι είδους μυστικές διασυνδέσεις υπάρχουν, ποιες ΜΚΟ αντιπροσωπεύουν και ποια συμφέροντα».

Οι νομοθέτες της Ουγγαρίας πρόκειται να φέρουν σύντομα προς διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στις αρχές να εξετάζουν τους επικεφαλής των ΜΚΟ, κάτι που σήμερα μπορεί να γίνει μόνο από τους βουλευτές και δημόσιους αξιωματούχους της χώρας. Το προσχέδιο του νόμου εμφανίζεται στην ατζέντα του Ουγγρικού Κοινοβουλίου για το 2017.

Παρόλα τα προηγούμενα, η Open Society Foundation, που σύμφωνα με το Reuters χρηματοδοτεί περισσότερες από 60 ΜΚΟ στην Ουγγαρία, δήλωσε πως θα συνεχίσει την δράση της στην χώρα.

«Η Open Society Foundation θα συνεχίσει το έργο της και την αποστολή της στην Ουγγαρία, για δικαιότερες και υπεύθυνες κοινωνίες, παρά την αντίθεση της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Christopher Stone, μέσω e-mail στο Bloomberg. «Στην Ουγγαρία και σε όλο τον κόσμο είμαστε επικεντρωμένοι περισσότερο από ποτέ στην συνεργασία μας με τοπικές οργανώσεις για την ενίσχυση των δημοκρατικών πρακτικών, των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης».

Η Open Society Foundation δημιουργήθηκε από τον γεννημένο στην Ουγγαρία George Soros γύρω στα μέσα του 1980 και τις αρχές του 1990. Ακόμη και ο Viktor Orban έλαβε χρηματική βοήθεια από μία οργάνωση του Σόρος για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο Pembroke College το 1989 (την οποία έχει πει πως θα ξεπληρώσει). Ο Όρμπαν έχει κατηγορήσει τον Σόρος για υποτίμηση των Ευρωπαϊκών συνόρων και των Ευρωπαϊκών αξιών, μέσω της διευκόλυνσης της δημιουργίας προσφυγικών ροών και ανθρώπων που αιτούνται άσυλο προερχόμενοι από την Μέση Ανατολή και αλλού.



Πηγή: Russia Today
Μετάφραση: cosmostatus

1 σχόλιο: