Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ολλανδός πρωθυπουργός προς μετανάστες: σεβαστείτε τα έθιμά μας ή φύγετε

Καθώς η Ολλανδία ετοιμάζεται για τις εκλογές του Μαρτίου και ο λαός δυσανασχετεί με τους απρόσκλητους μετανάστες που κατέκλυσαν την Ευρώπη και δεν σέβονται τα Ευρωπαϊκά ήθη και έθιμα, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κάλεσε όσους μετανάστες απορρίπτουν τις αξίες που ασπάζεται η χώρα του, να την εγκαταλείψουν.

Ενόψει των εκλογών της 15ης Μαρτίου, σε ολοσέλιδη καταχώρηση στις εφημερίδες, ο Ολλανδός πρωθυπουργός λέει αυστηρά προς τους μετανάστες: «Φερθείτε φυσιολογικά ή φύγετε».

Αφού καυτηρίασε την αντικοινωνική συμπεριφορά που έχουν οι μετανάστες, όπως το ότι πετάνε σκουπίδια στους δρόμους και ότι φτύνουν τους εισπράκτορες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, άσκησε δριμεία κριτική σε όσους παρενοχλούν τις γυναίκες που φορούν κοντές φούστες και τους ομοφυλόφιλους.

Οι Ολλανδοί νιώθουν ολοένα και πιο άβολα με εκείνους που καταχρώνται την ελευθερία, την οποία ήρθαν εδώ να βρουν, υποστήριξε ο Mark Rutte.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μαρκ Ρούτε στην Algemeen Dagblad ανέφερε την περίπτωση της εταιρείας λεωφορείων Qbuzz, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο από το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ολλανδίας, επειδή απέρριψε την αίτηση πρόσληψης ενός μετανάστη που αρνήθηκε να σφίξει το χέρι γυναικών.

«Νομίζω ότι πρόκειται για μια αλλόκοτη απόφαση. Φυσικά και έχει δίκιο η Qbuzz. Πώς μπορεί να λέει ένας οδηγός λεωφορείου «αρνούμαι να σφίξω το χέρι μιας γυναίκας επειδή αντίκειται στα πιστεύω μου;» Γι’ αυτό ακριβώς επαναστατώ κι εγώ και πολλοί άλλοι, επειδή εμείς εδώ συνηθίζουμε να δίνουμε τα χέρια ο ένας στον άλλον».
 

«Εάν απορρίπτετε την χώρα μας τόσο θεμελιωδώς, θα προτιμούσα να φύγετε. Αν ζείτε σε μια χώρα όπου αντιδράτε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο έχετε μια επιλογή. Φύγετε! Δεν σας υποχρεώνει κανείς να είστε εδώ!» είπε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός.

Πολιτικοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι στην προεκλογική ατζέντα κυριαρχεί τώρα το λαϊκό αίσθημα και όχι κλασικά θέματα, όπως η οικονομία και η διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση.

Στις δημοσκοπήσεις το ακροδεξιό κόμμα PVV του Γκέερτ Βίλντερς, κονταροχτυπιέται με το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία VVD του Μαρκ Ρούτε.
Ο Βίλντερς έγραψε στο twitter για τον Ρούτε: «ο άνθρωπος των ανοικτών συνόρων, του τσουνάμι των αιτήσεων ασύλου, της μαζικής μετανάστευσης και του εξισλαμισμού, ψεύδεται και εξαπατά».

Πάντως, ακόμη, πάντως, κι αν κερδίσει τις εκλογές ο Βίλντερς θα δυσκολευθεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, αφού ο Ρούτε απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μαζί του.



Με πληροφορίες από τους New York Times και Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου