Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

La Repubblica: Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε σημαίες στα Αλβανικά χωριά!

Γα προειδοποίηση για την τρομοκρατία έρχεται από την Αλβανία και όχι από τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν με βάρκες στις Ιταλικές ακτές, υποστηρίζει με άρθρο της η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Στο άρθρο της η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica κάνει λόγο για σημαίες του Ισλαμικού Κράτους που ανεμίζουν σε χωριά και της Ιταλίας. Επικαλούμενη τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, η εφημερίδα μιλά για ορισμένα χωριά της Αλβανίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, όπου υψώθηκε η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Τα χωριά αυτά ριζοσπαστικοποιούνται και η περιοχή γίνεται ξανά πυριτιδαποθήκη. Έτσι, η Ιταλία εκτίθεται στην τρομοκρατία και ιδιαίτερα η περιοχή της Πούλιας (Puglia), εξαιτίας της γεωγραφικής εγγύτητας με την Αλβανία. Μάλιστα, η περιοχή διατηρεί ισχυρές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και την διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Από την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, ένας σημαντικός αριθμός ξένων μαχητών που εντάχθηκε στις δυνάμεις του, ξεκίνησε από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα από την Αλβανία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 1000 μαχητές προέρχονται από την περιοχή. Τους τελευταίους 12 μήνες, ωστόσο, η ροή έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό οφείλεται στις απώλειες εδαφών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο μπλοκάρισμα των δρόμων που οδηγούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Ευρωπαϊκή έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα, ενώ οι Αλβανικές Αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Εννέα άνθρωποι έχουν καταδικαστεί για προσηλυτισμό σε Αλβανικά τεμένη ενώ άλλοι 89 αναζητούνται, μεταξύ των οποίων 10 είναι Ιμάμηδες. Οι Αλβανικές Αρχές τους έχουν χαρακτηρίσει ως εξαιρετικά επικίνδυνους.

Ο πιο επικίνδυνος από αυτούς, ο Αλμίρ Ντάτσι, πιστεύεται ότι είναι νεκρός από τον Απρίλιο του 2016 στη Συρία. Ο Αλμίρ Ντάτσι κατείχε τζαμί στην νοτιοανατολική Αλβανία και πιστεύεται πως έχει ριζοσπαστικοποιήσει εκατοντάδες άνδρες.

Τα παιδιά στα χωριά Leshnica, Zagorcan και Rremeni είναι εκείνα που κάνουν τώρα την Ευρώπη να τρέμει, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Αυτό που φοβούνται οι Ιταλοί, είναι η σύνδεση της τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα, συνεργοί του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας είναι Αλβανοί και συνελήφθησαν με την κατηγορία της προσφοράς υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη διεξαγωγή της επίθεσης.

Οι Ιταλοί δίνουν μεγάλη βάση στην συλλογή πληροφοριών και γι’ αυτό συνεργάζονται πολύ στενά με τους Σέρβους.

Το λιμάνι του Μπάρι, θεωρείται κομβικό σημείο για τη διέλευση τρομοκρατών στη χώρα και είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστικό έλεγχο, καθώς διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών και καταχώρισης των επιβατών, που επιτρέπει στις αστυνομικές δυνάμεις να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο, τα πάντα για τους επιβάτες των πλοίων.

Στο σημείο αυτό εμπλέκεται και η Ελλάδα, καθώς τα πλοία που φτάνουν στο Μπάρι, προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, από τις γραμμές της Αδριατικής.

Μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο τρομοκράτης του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου 2015 Salah Abdeslam και ο υποστηρικτής του ο Dhamani Ahmed, είχαν ταξιδέψει μαζί από Μπάρι προς Πάτρα στις 5 Αυγούστου του 2015, οπότε ίσως τότε να οργανώθηκε και η σφαγή του Παρισιού.

Για το θέμα της ανόδου του Ισλαμικού εξτρεμισμού στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, σας είχαμε ενημερώσει μέσω του άρθρου μας:
Ο ισλαμοφασισμός αποτελεί την νέα πραγματική παγκόσμια απειλή

Στο άρθρο, ενημερώναμε για τον Κοσσοβάρο Λαβντρίμ Μουχατζέρι που αποτελεί σκληρότατο πολέμαρχο του Ισλαμικού Κράτους και πιστεύεται πως βρίσκεται στην Ευρώπη μαζί με 400 ακόμη στρατιώτες του, που πέρασαν υποδυόμενοι τους πρόσφυγες. Μάλιστα ο Μουχατζέρι είναι πρώην στρατιώτης του ΝΑΤΟ και διεθνώς επικηρυγμένος, καθώς σε πολλά βίντεο από το 2012 και μετά, καλεί τους Αλβανούς να προβούν σε Τζιχάντ!

Επίσης, ενημερώναμε για το εκπληκτικό άρθρο των New York Times, όπου περιγράφεται με στοιχεία η διείσδυση της Σαουδικής Αραβίας στο Κοσσυφοπέδιο, που προσπαθεί να επιβάλλει το πιο σκληρό Ισλάμ. Με τα δισεκατομμύριά της χτίζει τζαμιά και ιεροδιδασκαλεία, τα οποία στελεχώνει με φανατικούς Ιμάμηδες, τους οποίους μετεκπαιδεύει δωρεάν, με σκοπό την επιβολή της Σαρία στο κέντρο των Βαλκανίων, ενώ γίνεται προσπάθεια για στρατολόγηση μελών υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου