Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Οι εκδικητικές αντιδράσεις των ψευτοδημοκρατών της ΕΕ

Το κακό και εκδικητικό τους πρόσωπο έβγαλαν στην επιφάνεια οι ηγέτες της ΕΕ, μετά την ομιλία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, όπου έγινε λόγο για σκληρό Brexit.

Η προοπτική μιας ανεξάρτητης και οικονομικά ισχυρής Βρετανίας προκαλεί πανικό στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Αυτό που τρέμουν οι Βρυξέλλες είναι μήπως η Βρετανία πραγματοποιήσει την προειδοποίηση της και μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο για τις εταιρείες και τις τράπεζες.

Οι ψευτοδημοκράτες που πασχίζουν για την επιβολή της παγκοσμιοποίησης, της κεντρικής κυβέρνησης και του ενός νομίσματος, έσπευσαν να απειλήσουν την Βρετανία με καταστροφή, επειδή τόλμησε να ξεφύγει από το μαντρί και προσπαθεί να ακολουθήσει ανεξάρτητη και εθνική πολιτική, υπέρ του Βρετανικού λαού και όχι υπέρ της δήθεν ΕΕ.

Με τον ίδιο τρόπο που μάχονται εδώ και χρόνια τα Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, που μάχονται τον νεοεκλεγμένο Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έτσι μάχονται πλέον και την Μεγάλη Βρετανία.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit Γκι Φέρχοφσταντ είναι χαρακτηριστικές:
«Δεν θα πρέπει ποτέ να αποδεχτούμε μια κατάσταση που θα είναι καλύτερα να είσαι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός της ενιαίας αγοράς, από ότι να είσαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν θέλεις τα πλεονεκτήματα μιας ενιαίας αγοράς πρέπει να αποδέχεσαι τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται. Χρειαζόμαστε μια δίκαιη συμφωνία και σίγουρα όχι υπό απειλή». 



Ο Ράιαν Χιθ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν και νυν δημοσιογράφος του Pilitico υποστηρίζει ότι η Τερέζα Μέι έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά της και λέει στην κάμερα του euronews:
«Αν κοιτάξετε τι συνέβη με την Ελλάδα, αν κοιτάξετε τι συνέβη με τα άλλα προγράμματα διάσωσης που είχαμε τα τελευταία 5 χρόνια, όταν έχουμε μια διαπραγμάτευση όπου οι 27 είναι απέναντι σε έναν, οι 27 κερδίζουν και μένουν ενωμένοι σαν κόλλα, επειδή είναι για την επιβίωσή τους.
Έτσι, νομίζω, ότι στην ουσία να λες ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι καλή με την Βρετανία γιατί αλλιώς η Τερέζα Μέι πρόκειται να προκαλέσει τρικυμία, είναι μια πολύ επικίνδυνη στρατηγική.
Η Τερέζα Μέι θα πρέπει να είναι ρεαλίστρια σχετικά με τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν έχει την καλύτερη διαπραγματευτική ομάδα. Η Βρετανία, για παράδειγμα, εδώ και δεκαετίες δεν έχει την τεχνογνωσία του εμπορίου.
Έτσι, για να χτιστεί αυτή η εμπειρία και να υπάρξει συμφωνία σε δύο χρόνια, όχι μόνο αναφορικά με το διαζύγιο αλλά και τη νέα σχέση, θα πρέπει πραγματικά να κρατήσεις όλη την καλή θέληση που μπορείς με την άλλη πλευρά, των 27».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου