Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Γερμανική εμπλοκή στο Κυπριακό και Ελληνική ήττα;

Το Κυπριακό δεν προχωρά με τον τρόπο που θα επιθυμούσε ο Ελληνισμός και το δίκαιο. Την ώρα που κάποιοι πολιτικοί φαίνεται πως κινούνται στα όρια της προδοσίας, ξαφνικά ενεπλάκη στο θέμα και η Γερμανία, η οποία τόσα χρόνια δεν έβγαλε κουβέντα. Φυσικά, η εμπλοκή της Γερμανίας, μόνο προς το συμφέρον του Ελληνισμού δεν κινείται.

Ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και δεν μπόρεσαν να καταλήξουν πουθενά. Δεν συμφώνησαν σε τίποτα! Η Άγκυρα επιθυμεί λύση του Κυπριακού με τον τρόπο που αυτή θέλει ή θα υπάρξει λύση, καθώς την βολεύει η σημερινή κατάσταση.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου:
«Η συνάντησή μου με τον Mevlüt Çavuşoğlu έγινε σήμερα το πρωί, όπου συζητήσαμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της Κύπρου, χωρίς να μπορέσουμε να φτάσουμε έστω και σε μια πλησιέστερη σκέψη πάνω σε αυτά τα θέματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε:
«Η Ελλάδα πάντα στήριζε και στηρίζει την Κύπρο μέχρι τέλους με κριτήριο το συμφέρον της ίδιας της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τουτέστιν εγγυήσεις, παρεμβατικά δικαιώματα και παραμονή κατοχικού στρατού, είμαστε κατά και αυτή είναι μια πολιτική που ακολουθούμε με συνέπεια από την αρχή που αναλάβαμε».

Το International Hellenic Association, ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, έστειλε επιστολή προς τους Προέδρους της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Έλληνα πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος και Κύπρου, τις ηγεσίες των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου, τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων Ελλάδος και Κύπρου, τα μέλη των Κοινοβουλίων Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και σε όλους τους Ευρωβουλευτές Ελλάδος και Κύπρου, με θέμα τις δυσοίωνες προοπτικές της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και τον διαγραφόμενο κίνδυνο μιας καταστροφικής λύσης για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά τις 12 Ιανουαρίου εισερχόμαστε σε τροχιά η οποία μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην παγίδευση της Ελλάδας. Δυστυχώς δεν τέθηκαν «κόκκινες γραμμές» που να διασφαλίζουν κάποια ζωτικά θέματα ύπαρξης του Ελληνισμού της Κύπρου στην διαδικασία των συνομιλιών. Παρόλα αυτά και οι απλές ανακοινώσεις της Ελληνοκυπριακής και Ελλαδικής ηγεσίας περί «ανάγκης άμεσης αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής και τερματισμού εγγυήσεων» οδήγησαν τις συνομιλίες σε εμπλοκή. Με πρωτοβουλία όμως του Προέδρου κ. Αναστασιάδη ξαναξεκίνησαν. Πώς; Με ποίες προϋποθέσεις ή υποχωρήσεις, εφ’ όσον είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η Τούρκικη πλευρά δεν υποχώρησε στο παραμικρό. Μήπως υποχωρήσαμε και πάλι σε όλα όσα θέτει η Τούρκικη πλευρά ως προϋποθέσεις;
Η Τουρκική πλευρά δείχνει πολύ περισσότερο αξιόπιστη σε αυτά που επιδιώκει και θεωρεί απαράβατα, τα ανακοινώνει δημόσια και στην συνέχεια τα επιτυγχάνει βήμα-προς-βήμα με συνεχείς υποχωρήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς.
Το χειρότερο όμως για εμάς είναι ότι οι Τουρκικές ανυποχώρητες απαιτήσεις οδηγούν με βεβαιότητα στην πλήρη Τουρκοποίηση της Κύπρου και στον παντελή αφανισμό των Ελληνοκυπρίων από το νησί. Δεν πρόκειται για μια «κακή» ή «μη-βιώσιμη» λύση, αλλά για ολική καταστροφή.
Ακόμη όμως και αν οι επερχόμενες συνομιλίες ναυαγήσουν, η σύνθεση της «Πενταμερούς Διάσκεψης» πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος και την διεθνή προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μετά από πολλές παλινωδίες, παραδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης το προφανές, ότι η διάσκεψη θα είναι πενταμερής και σε αυτήν δεν έχει προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, ισχυρίζεται όμως ότι θα την αντιπροσωπεύσει αφού είναι Πρόεδρος.
Ο καθένας γνωρίζει ότι στις διασκέψεις αυτού του επιπέδου συμμετέχουν αποκλειστικά οι προσκεκλημένες «Οντότητες: (Κράτη, Κοινότητες)», συνεπώς ο κ. Αναστασιάδης θα αντιπροσωπεύει απλά την Ελληνο-Κυπριακή Κοινότητα. Το χειρότερο όμως είναι ότι αν καταφέρει να εμφανισθεί ότι συμμετέχει ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε απλά την υποβιβάζει στο επίπεδο της προσκεκλημένης Ελληνο-Κυπριακής Κοινότητας.
Αξιότιμε. κ. Πρόεδρε (σ.σ. Νίκο Αναστασιάδη) σας καλούμε να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και να θέσετε με τον οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και τώρα στο παραπέντε, τις δικές μας κόκκινες γραμμές:
1) Την πλήρη κατάργηση όλων των Εγγυήσεων και άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και
2) την επίσημη πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διεθνή-Πολυμερή και όχι Πενταμερή διάσκεψη.
Διαφορετικά, κ. Αναστασιάδη, θα καταλήξετε ο τελευταίος, μοιραίος Πρόεδρος της «Κυπριακής Δημοκρατίας» και θα είστε προσωπικά υπεύθυνος, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησής σας για το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Κύπρου. Μοναδική δυστυχώς ακτίνα φωτός προς την αφύπνιση των ναρκωμένων συνειδήσεων είναι το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου
».

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως στο Δημοψήφισμα του 2004, την ώρα που στο διάγγελμά του από την τηλεόραση, ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος έλεγε χαρακτηριστικά «παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, δεν θα παραδώσω κοινότητα», ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τασσόταν υπέρ του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν.

Και ξαφνικά προέκυψε Γερμανικό ενδιαφέρον για την λύση του Κυπριακού. Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί ξαφνικά υπάρχει ζωηρό Γερμανικό ενδιαφέρον; Έχει η Γερμανία ζωτικά γεωστρατηγικά συμφέροντα στη Κύπρο;
Η απάντηση είναι, όχι.
Έχει όμως ανάγκη να καθησυχάσει και να κατευνάσει την Τουρκία του Ερντογάν, προσφέροντας υπηρεσίες εις βάρος του Ελληνισμού και της ελεύθερης Κύπρου.

Είναι πασιφανές σε όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς τα θέματα των διεθνών σχέσεων, ότι η φόρμουλα «επίλυσης» του Κυπριακού που προωθείται είναι απολύτως ετεροβαρής και θίγει τα κεκτημένα των ελληνοκυπρίων, που σήμερα έχουν δύο στρατηγικά πλεονεκτήματα: 

Την ιδιότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το επίπεδο ανάπτυξης, που δεν συγκρίνεται με αυτό των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα.

Στην πράξη, οι Ελληνοκύπριοι καλούνται να παραχωρήσουν τα πάντα, εισπράττοντας μια αόριστη υπόσχεση «αρμονικής συνύπαρξης» με τον Αττίλα.

Η σθεναρή επιδίωξη των Γερμανών για άμεση «λύση» και η ανήθικη συσχέτιση της Ελληνικής στάσης με την πορεία της ρύθμισης του Ελληνικού χρέους, έπρεπε ήδη να έχουν σημάνει συναγερμό στα γραφεία των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Όμως αντί έστω και προσχηματικών επιφυλάξεων, η Νέα Δημοκρατία «ενθαρρύνει» τον Νίκο Αναστασιάδη να προχωρήσει στη μοιραία συνθηκολόγηση, μη θέλοντας προφανώς να δυσαρεστήσει το Βερολίνο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται ήδη οι πρώτες φωνές που μιλούν για «ιστορική ευκαιρία» συμβιβασμού στο Κυπριακό, προκειμένου να πετύχουμε συμβιβασμό και στο χρέος! Και οι φωνές αυτές δεν είναι διόλου τυχαίες.

Ευτυχώς η κυβέρνηση, κυρίως δια του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κρατάει ακόμη κάποια «μπόσικα», τα οποία όμως θα εκλείψουν μπροστά στις γενικευμένες πιέσεις και την δήθεν ελάφρυνση του χρέους.

Βρισκόμαστε επομένως μπροστά από μία νέα εθνική ήττα; Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα συρρίκνωση του Ελληνισμού; Αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να κατηγορήσουμε τους ξένους πως μας πούλησαν και πήραν το μέρος της Τουρκίας. Αυτό το κάνουν διαχρονικά. Θα πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας για τις επιλογές μας στην κάλπη, καθώς διαχρονικά ψηφίζουμε τους ανίκανους και αυτούς που έχουν αποδείξει πως δεν είναι πατριώτες, αλλά τσιράκια των ξένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου