Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Υπερ-ΕΝΦΙΑ με φόρο και για την κατοχή περιουσίας!

Την αντικατάσταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από ένα γενικευμένο «φόρο κατοχής περιουσίας», ο οποίος θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων και των κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, προβλέπει σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Παλαιτσάκη για την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο νέος φόρος περιουσίας θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια που κατέχουν οι φορολογούμενοι, αλλά και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Η εφαρμογή του σχεδίου θα υποστηριχθεί από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα δημιουργηθεί την περίοδο 2017 - 2018 και θα περιλαμβάνει στοιχεία για όλη την ακίνητη και κινητή περιουσία που κατέχουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Στόχος της επιβολής του νέου φόρου θα είναι να εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ, όσα ακριβώς εισπράττονται με τον ΕΝΦΙΑ.

Το σχέδιο προβλέπει ότι από το 2018 οι αξίες όλων των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων κάθε φυσικού προσώπου θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μια προοδευτική κλίμακα συντελεστών.
 

Από τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων θα αφαιρείται ως αφορολόγητο ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο πιθανότατα θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (έγγαμος, άγαμος, με ή χωρίς προστατευόμενα τέκνα).

Στο νέο φόρο θα υπάγονται:
1. Κατοικίες, κτίρια επαγγελματικής στέγης, αποθήκες και άλλων ειδών κτίσματα, οικόπεδα, αγροί, αγροτεμάχια και λοιπές εδαφικές εκτάσεις που κατέχουν οι φορολογούμενοι κατά πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.
2. Αυτοκίνητα Ι.Χ., μοτοσικλέτες, μηχανάκια, τρίκυκλα, σκάφη αναψυχής ταχύπλοα ή μη, εναέρια μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.λπ.).
3. Κινητά αντικείμενα μεγάλης συνολικής αξίας, όπως έπιπλα κ.λπ.
4. Συμμετοχές των φορολογουμένων σε επιχειρήσεις καθώς και ορισμένες άλλες επενδυτικές τοποθετήσεις κεφαλαίων τους (π.χ. σε επενδυτικό χρυσό).

Προκειμένου να επιβληθεί ο «φόρος κατοχής περιουσίας» η εφορία θα λαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπόψη:
α. Τις αντικειμενικές αξίες των δηλωθέντων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.
β. Τις αξίες αγοράς των κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα οι αξίες αυτές θα προσδιορίζονται με βάση τις διατάξεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα με συνυπολογισμό και της παλαιότητας. Ανάλογα, δηλαδή, με την παλαιότητα κάθε οχήματος θα εφαρμόζεται ποσοστιαίος συντελεστής μείωσης της φορολογητέας αξίας.
Για τον προσδιορισμό των φορολογητέων αξιών των σκαφών αναψυχής θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία και πληροφορίες που θα προέρχονται από την αγορά.
Για τον προσδιορισμό της αξίας των λοιπών κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως για παράδειγμα τα έπιπλα και ο οικιακός εξοπλισμός μεγάλης αξίας, δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί το αντικειμενικό σύστημα που προβλέπει η νομοθεσία για τη φορολογία κληρονομιών. Δηλαδή ως αξία των λοιπών αυτών περιουσιακών στοιχείων να λαμβάνεται υπόψη ποσό ίσο με το 1/20 του συνόλου της αξίας των ακινήτων, των αυτοκινήτων, των δικύκλων και των σκαφών αναψυχής!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όλη η παράνοια της φορολογίας αναμένεται να πέσει στα κεφάλια των Ελλήνων.


Μετά την δαιμονοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις παράλογες εισφορές και φόρους (μαζί με τις προκαταβολές, λες και έχουν ήδη εισπραχθεί), η ψευτοπροοδευτική και ψευτοαριστερή κυβέρνηση που άγεται και φέρεται από τους διεθνείς τοκογλύφους, δήθεν εταίρους – θεσμούς, θα δαιμονοποιήσει και την κατοχή αντικειμένων κάποιας ίσως αξίας.

Επομένως, απαγορεύεται η οποιασδήποτε μορφής μικρή ή μεγάλη πολυτέλεια, που αποκτάται ακόμη και μετά από σκληρή αποταμίευση!

Που ακούστηκε να πληρώνει ο πολίτης φόρο κατοχής, επειδή αγόρασε κάποιο αγαθό – αντικείμενο, για το οποίο έχει ήδη πληρώσει ΦΠΑ;
Με ποια λογική γίνεται αυτό; Καμία!!!

Παγκοσμίως, η φορολογία επιβάλλεται στα εισοδήματα.
Για ποιο λόγο θα πρέπει να πληρώνει κάποιος φόρο κατοχής, επειδή έκανε οικονομία και μάζεψε χρήματα για να αγοράσει κάτι που έχει κάποια αξία μεγαλύτερη από τα συνηθισμένα προϊόντα;

Σε μερικά χρόνια, είναι πλέον βέβαιο, πως ο έφορος θα μπαίνει στο σπίτι μας και θα καταγράφει όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σ’ αυτό, ώστε να υπολογίζεται ο φόρος.

Διαφορετικά θα φορολογούνται τα 3 και διαφορετικά τα 9 κουστούμια.
Θα φορολογείται περισσότερο η κατοχή ηλεκτρικού ψυγείου με 2 πόρτες, από ότι με μία.
Η φορολογία θα αυξάνεται και από το «μεγάλο» κα ασφαλές αυτοκίνητο των 1600 κυβικών, καθώς θα δίνει τη δυνατότητα σε μια τετραμελή οικογένεια να ταξιδεύει με ασφάλεια, όταν θα χρειάζεται.
ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!!

Πότε επιτέλους θα πούμε πως δεν ανεχόμαστε άλλο την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας;
Για πόσα χρόνια θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την Δεξιά και την Αριστερή θολοκουλτούρα, τους ψευτοπροοδευτικούς υπέρμαχους της Παγκοσμιοποίησης και του απόλυτου ελέγχου της ζωής μας;
ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου