Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

15 συλλήψεις τζιχαντιστών στην Ευρώπη! Καμία Ελληνική εμπλοκή

Σε 15 συλλήψεις τζιχαντιστών προχώρησαν οι αρχές σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώνοντας δίκτυο που δρούσε μέσω του dark web. Σκοπός τους ήταν μέσω εκβιασμών και απαγωγών να απελευθερώσουν ηγετικό τους στέλεχος που κρατείται σε Νορβηγική φυλακή.

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Telegraph, οι συλληφθέντες τζιχαντιστές επρόκειτο να χτυπήσουν Νορβηγούς και Βρετανούς διπλωμάτες στην Μέση Ανατολή.

Στις συλλήψεις στόχος των αρχών ήταν το τρομοκρατικό Κουρδικό γκρουπ Rawti Shax, που αποτελείται από Σουνίτες, που έχουν σκοπό την ανατροπή της ηγεσίας τους Ιρακινού Κουρδιστάν και την εγκατάσταση κράτους που θα υπόκειται στον θρησκευτικό νόμο της Σαρία.

Συνολικά υπήρξαν συλλήψεις στην Βρετανία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Φινλανδία. Η εξάρθρωση του δικτύου ήταν αποτέλεσμα πενταετούς προσπάθειας!

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Μουλά Κρεκάρ, που είναι ηγετικό στέλεχος και εξέτιε ποινή στην Νορβηγία, όπου πήγε ως πρόσφυγας το 1991. Με τη δράση που είχε αναπτύξει, είχε κριθεί ως επικίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.

Οι 15 συλληφθέντες είναι Βρετανοί, Ιρακινοί, Κούρδοι και Κοσσοβάροι, ενώ 2 ακόμη άτομα διαφεύγουν τη σύλληψη.

Ο Ιταλός στρατηγός Giuseppe Governale δήλωσε πως «αυτή ήταν η πιο σημαντική αστυνομική επιχείρηση στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια».

Σε κανένα δημοσίευμα του εξωτερικού δεν αναφέρεται Ελληνική εμπλοκή ή πυρήνας τζιχαντιστών στην Ελλάδα, όπως έχει γραφεί σε διάφορα Ελληνικά site.
Ούτε η Telegraph, ούτε το BBC, ούτε ο Independent, ούτε το Russia Today, αναφέρουν κάτι για την Ελλάδα.



Εδώ και 2 ημέρες, κυκλοφορεί στο youtube ένα video που δείχνει πολλά για τους «πρόσφυγες». Το κακό είναι πως κανένα «μεγάλο» δίκτυο δεν πρόκειται να το προβάλει, καθώς θα χαρακτηριστεί αμέσως «ξενοφοβικό» ή και «ρατσιστικό».


Δείτε το video και αποφασίστε μόνοι σας, εάν είναι «ξενοφοβικό», «ρατσιστικό» ή δείχνει την πραγματικότητα που κάποιοι δεν επιθυμούν να δουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.
https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου