Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

50 Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator αγοράζει η Αίγυπτος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης του Ντουμπάι, συμφωνήθηκε η αγορά 50 επιθετικών Ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52 Alligator από την Αίγυπτο.

Η αγορά (που δεν είναι ακόμη επίσημη) έρχεται να επισφραγίσει την συμφωνία αγοράς από την Αίγυπτο των ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral που κατασκεύαζε η Γαλλία για λογαριασμό της Ρωσίας. Η συμφωνία όμως «χάλασε» λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

Τα 50 επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator θα εξοπλιστούν και με οπτοηλεκτρονικό σύστημα κατευθυνόμενων βλημάτων (OES-52 optoelectronic targeting system) που θα επιτρέπει την εξαπόλυση των βλημάτων Vikhr και Ataka με κατεύθυνση μέσω laser.

Τα ελικόπτερα θα είναι απόλυτα συμβατά με παρόμοιο Ρωσικό σύστημα που θα εγκατασταθεί στα Mistral, όταν αποδεσμευτούν από τη Γαλλία.

Η παράδοση των ελικοπτέρων θα αρχίσει το 2016 και θα ολοκληρωθεί το 2018.

Έτσι, επιβεβαιώθηκαν όσοι πίστευαν τον Σεπτέμβριο, πως τελικά τα Mistral ίσως καταλήξουν μέσω Αιγύπτου στην Ρωσία.
Αν πάλι παραμείνουν στην κυριότητα της Αιγύπτου, τότε η στρατιωτική ισχύς που θα αποκτήσει η χώρα θα είναι η μεγαλύτερη της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί, περισσότερες πληροφορίες για την αγορά των Mistral από την Αίγυπτο, αλλά και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα του Νείλου.
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/09/blog-post_24.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου