Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μάθημα «Φορολογικής Συνείδησης» στα σχολεία προανήγγειλε ο Υπουργός

Την εισαγωγή του μαθήματος της Φορολογικής Συνείδησης στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2016 προανήγγειλε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός είπε πως σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, προετοιμάζεται μάθημα Φορολογικής Συνείδησης, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των σχολείων από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Προφανώς το μάθημα θα έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους νέου της χώρας, που σε λίγα χρόνια θα κληθούν να πληρώσουν τους άδικους φόρους, πως για τα χάλια στην δημόσια διοίκηση, την έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών και υλικών στα νοσοκομεία, την έλλειψη μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία, τα προβλήματα στην Εθνική Άμυνα, την ανυπαρξία Εξωτερικής πολιτικής με προοπτική και άλλα προβλήματα, ευθύνονται οι πολίτες που δεν πληρώνουν τους φόρους και όχι αυτοί που δεν κάνουν τα αυτονόητα, ενώ κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Ο υπουργός τόνισε πως θα πρέπει (το κράτος και η κυβέρνηση) να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο, αλλά ως πολίτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου