Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Το Ρωσικό πόρισμα για την κατάρριψη του Su-24

Οι Τούρκοι παρακολουθούσαν το Ρωσικό Su-24 επί 34 λεπτά πριν το καταρρίψουν και τα Τουρκικά μαχητικά ήταν ενήμερα των κινήσεων του Ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσε ο Ρώσος αντιπτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ.

Τα Τουρκικά αεροσκάφη περίμεναν το Ρωσικό Su-24, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν το χρόνο να απογειωθούν, να φτάσουν στο σημείο και να το καταρρίψουν, δήλωσε ο Ρώσος αντιπτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ.

«Τα στοιχεία του ραντάρ επιβεβαιώνουν ότι δύο F-16 περιπολούσαν στην περιοχή επί 1 ώρα και 45 λεπτά, σε ύψος 2.400 μέτρων, γεγονός που υποδηλώνει ότι η κατάρριψη ήταν εσκεμμένη, προετοιμασμένη πράξη», είπε ο Μποντάρεφ και τόνισε ότι το Ρωσικό αεροσκάφος εβλήθη απροειδοποίητα.

Βάσει των στοιχείων του ραντάρ τα Τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν για 40 δευτερόλεπτα στον Συριακό εναέριο χώρο, σε βάθος 2 χιλιομέτρων.

Το Su-24 καταρρίφθηκε σε απόσταση 5,5 χιλιομέτρων νοτίως των Τουρκικών συνόρων, αμέσως μετά την επίθεση που είχε πραγματοποιήσει κατά τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

«Στις 10:24, ώρα Μόσχας, το πλήρωμα είχε μόλις πλήξει τους στόχους τους όταν δέχτηκε πύραυλο αέρος-αέρος από Τουρκικό F-16 που είχε απογειωθεί από τη βάση του Ντιγιαρμπακίρ», είπε ο Ρώσος αντιπτέραρχος.

Τα Τουρκικά αεροσκάφη καθοδηγούντο από το έδαφος και έπληξαν το Ρωσικό μαχητικό την ώρα που ετοιμαζόταν για τη δεύτερη επίθεση κατά των τρομοκρατών.

Το Τουρκικό αεροσκάφος έβαλλε τον πύραυλο 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν το Su-24 σημειώσει τη μέγιστη προσέγγισή του προς τη μεθόριο.
 

Το βλήμα εβλήθη από τον Συριακό εναέριο χώρο.
 

Αμέσως μετά τη βολή, το Τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε απότομη δεξιά στροφή και χάθηκε από τα ραντάρ.

Η εκτόξευση του πυραύλου επιβεβαιώθηκε και από το πλήρωμα ενός δεύτερου Su-24 που είδε το βλήμα και το ανέφερε.

Η κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους καταγράφηκε από τους φανατικούς ισλαμιστές σε βίντεο, όπως είπε ο Ρώσος αντιπτέραρχος, καθώς ήξεραν που και πότε πρέπει να περιμένουν.

Η ετοιμότητα των Τουρκικών μέσων ενημέρωσης να καλύψουν το συμβάν εκπλήσσει, καθώς το βίντεο της κατάρριψης του Ρωσικού μαχητικού ανέβηκε σε ιδιωτικό Τουρκικό κανάλι μόλις 1,5 ώρα μετά το γεγονός, κατέληξε ο Βίκτορ Μποντάρεφ

Σύμφωνα με τον δεύτερο πιλότο του Su-24 που διασώθηκε, δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση μέσω ασυρμάτου προς το Ρωσικό μαχητικό από τους Τούρκους, ούτε υπήρξε παραβίαση του Τουρκικού εναέριου χώρου, καθώς (όπως είπε ο Ρώσος πιλότος) γνωρίζουν την περιοχή πολύ καλά.

Η Τουρκική θέση υποστηρίζει πως «άγνωστο» αεροσκάφος παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα. Έγιναν επανειλημμένες συστάσεις μέσω ασυρμάτου για να αποχωρήσει και στη συνέχεια εβλήθη από πύραυλο.



Με πληροφορίες από το defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου