Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα και τον κρατάνε στις αποθήκες εδώ και ενάμιση χρόνο!

Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι, ανακάλυψαν  στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου ένα τμήμα από τον βασιλικό θρόνο (του Αγαμέμνονα;) που βρισκόταν πριν από 3250 χρόνια στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News που έκανε γνωστό το θέμα, το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών.

Το βάρος του θρόνου ξεπερνά τα 50 κιλά και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Η μεγάλη αυτή ανακάλυψη βρίσκεται κρυμμένη εδώ και ενάμιση χρόνο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Μυκηνών!!!

Ο θρόνος βρέθηκε τυχαία τον Ιούνιο του 2014, στο περιθώριο της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών.

Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη, καθώς πρόκειται για τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που ανακαλύπτεται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για την σπουδαία ανακάλυψη έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού.
Απορίας άξιο είναι όμως, γιατί δεν δόθηκε δημοσιότητα στο θέμα;
Γιατί δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις;

Δεν πρόκειται για μια απλή αρχαιολογική ανακάλυψη, αλλά ενδέχεται να είναι ένα εύρημα που θα αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού!

Τι περίμεναν οι αρμόδιοι;
Να περάσουν μερικές δεκαετίες για να το ανακοινώσουν;
Ή μήπως κάποιοι δεν επιθυμούν την αναπτέρωση του ηθικού των Ελλήνων μέσω της τεράστιας πολιτιστικής τους κληρονομιάς και ιστορίας;

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην παρουσίαση του ευρήματος.

Άραγε, υπάρχουν πολλά παρόμοια ευρήματα στα υπόγεια των μουσείων ανά την Ελλάδα, που περιμένουν την τυχαία δημοσιοποίησή τους από κάποιον δημοσιογράφο;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου