Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Γιατί απαρνούνται όλο και περισσότεροι Αμερικανοί την Αμερικανική υπηκοότητα;

Αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που εγκατέλειψαν την υπηκοότητά τους. Μάλιστα το πρώτο τρίμηνο του 2015 παρατηρήθηκε ρεκόρ εγκατάλειψης υπηκοότητας.

Σύμφωνα με το Bloomberg 1335 Αμερικανοί εγκατέλειψαν την Αμερικανική υπηκοότητα το πρώτο τρίμηνο του 2015, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ.

Ολόκληρο το 2014 είχαν παραδώσει το Αμερικανικό Διαβατήριο 3.415 άνθρωποι, που αποτελούσε αριθμό ρεκόρ για τις ΗΠΑ. Το 2013, 2999 άνθρωποι παρέδωσαν το Αμερικανικό τους διαβατήριο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αυξήσει το «παράβολο» διεκπεραίωσης της εγκατάλειψης υπηκοότητας από τα 450 στα 2350 δολάρια!

Αυτοί που εγκαταλείπουν την Αμερική και αναζητούν νέα πατρίδα και νέο διαβατήριο, καταγγέλλουν (ως επί το πλείστον) το σκληρό και περίπλοκο φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ!!!

Συγκεκριμένα, όσοι Αμερικανοί ζούσαν στο εξωτερικό, θα έρεπε να πληρώνουν φόρους και στην Αμερική για τα εισοδήματά τους και την περιουσία τους.
Λόγω της γραφειοκρατίας, χρειάζονται λογιστές και δικηγόροι για να διεκπεραιωθεί η φορολογική δήλωση των Αμερικανών, κάτι που συνεπάγεται υψηλές αμοιβές.

Οι ξένοι οικονομικοί θεσμοί, πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματα των Αμερικανών πολιτών στο IRS, τις offshore εταιρείες και τις καταθέσεις. Αν αυτό δεν γίνει, ή δεν γίνει σωστά, τότε οι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι Αμερικανοί που ζουν στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να παραδίδουν τα διαβατήριά τους και να απαρνούνται την υπηκοότητά τους, εάν η Αμερικανική κυβέρνηση συνεχίσει να φορολογεί με περίεργο τρόπο, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής.



Με πληροφορίες από τα rt.com και forbes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου