Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τρέχει να κρυφτεί στα φουστάνια του ΝΑΤΟ η Τουρκία / Κατάρριψη και ελικοπτέρου (εικόνες) (upd)

Για άλλη μια φορά έδειξε το θρασύδειλο πρόσωπό της η Τουρκία. Αφού κατέρριψε (χωρίς λόγο) το Ρωσικό μαχητικό, ζήτησε (ουσιαστικά) την προστασία του ΝΑΤΟ, φοβούμενη τα αντίποινα της Ρωσίας.

Το Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που σύμφωνα με την Άγκυρα παραβίαζε τον Τουρκικό εναέριο χώρο στα σύνορα με την Συρία, καταρρίφθηκε μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ στη χώρα! Μια επίσκεψη που δεν θα πραγματοποιηθεί.

Γιατί όμως η Τουρκία προσέτρεξε στο ΝΑΤΟ;
Δέχτηκε επίθεση από κάποια τρίτη χώρα ή εκείνη επιτέθηκε;

Η κίνηση της Τουρκίας δείχνει σαφώς τον θρασύδειλο χαρακτήρα της, που σαν άλλος νταής, όταν έσπασε το τζάμι του γείτονα ζήτησε τη βοήθεια του μεγάλου αδερφού, φοβούμενη το ξύλο που θα φάει…

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει το ΝΑΤΟ, μετά την έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το απόγευμα.

Από την πλευρά της ΕΕ, ζητήθηκε αυτοσυγκράτηση, ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με το γεγονός.

Η κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού φαίνεται πως είναι η έμπρακτη πραγματοποίηση των απειλών – προειδοποιήσεων, στις οποίες είχε προβεί ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγο καιρό πριν, μετά από το περιστατικό που είχε προκληθεί στην μεθόριο με τη Συρία όταν Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε ελάχιστα τον Τουρκικό εναέριο χώρο, είχε πει στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber-Turk:
«Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της. Οι κανόνες εμπλοκής είναι σαφείς για οποιονδήποτε παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας. Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την εντολή να αναχαιτίσουν ακόμη και ένα πουλί».

Στις 13 Οκτωβρίου, η εφημερίδα Today’s Zaman δημοσίευσε πληροφορία σύμφωνα με την οποία γνωστός εικονικός χρήστης Twitter με το όνομα Fuat Avni, για τον οποίο εικάζεται ότι έχει πρόσβαση στον εσωτερικό κύκλο του Προέδρου Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας σκοπεύει να σύρει την Τουρκία σε πόλεμο προκειμένου να πάρει υπό τον έλεγχό του τη χώρα.
Ο Avni ισχυρίστηκε ότι ο  Ερντογάν σκέφτεται ακόμα και να καταρρίψει ένα Ρωσικό αεροσκάφος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία θα εμπλακεί σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία στη Συρία.

Η ημέρα δεν ήταν καλή για τη Ρωσία και για ακόμη έναν λόγο.
Καταρρίφθηκε και ένα Ρωσικό ελικόπτερο (επί Συριακού εδάφους) από τους αντάρτες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπισμού των δύο πιλότων του Su-24.
Τον ένα πιλότο που παραδέχτηκαν πως σκότωσαν οι τζιχαντιστές πυροβολώντας τον στον αέρα, καθώς έπεφτε με το αλεξίπτωτό του…


(upd) Επίσης, σκοτώθηκε και ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχε στην επιχειρηση.

Δυστυχώς τα όσα είχαν γραφθεί επαληθεύτηκαν.
Το τι θα ακολουθήσει, ίσως επιβεβαιώσει τους συνομοσιολόγους, αλλά και τις προφητείες που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν έντονα στο Ελληνικό διαδίκτυο…
Εκτός και αν ο Βλαδίμηρος Πούτιν, αποδειχθεί ακόμη πιο ικανός και επιστρέψει στην Τουρκία την «πισώπλατη μαχαιριά», όπως την χαρακτήρισε, χωρίς τη χρήση όπλων…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου