Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αύξηση στην τιμή των καυσίμων ζητά ο ΟΟΣΑ

Με μια αλλοπρόσαλλη ετήσια έκθεση ο ΟΟΣΑ ζητά, από την Ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει τη φορολογία των καυσίμων για … περιβαλλοντικούς λόγους!

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα, «απαιτούνται υψηλότερες τιμές για τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα μεσοπρόθεσμα».

Την έκθεση έκανε γνωστή στέλεχος του οργανισμού, που τυχαίνει να είναι και στενός συνεργάτης της Ελληνικής κυβέρνησης.

Με την έκθεση αυτή, φωτογραφίζεται η τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης ανοίγει θέμα αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς η βασική πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι ο λιγνίτης, που ναι μεν υπάρχει σε τεράστιες και φθηνές ποσότητες, είναι όμως … αντιοικολογικός…

Οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις πρέπει να γίνουν με ήπιο τρόπο, έτσι ώστε να εξομαλυνθούν βραχυπρόθεσμα οι επιπτώσεις στα νοικοκυριά, που θα αντιμετωπίσουν υψηλότερους λογαριασμούς για την ενέργεια που χρησιμοποιούν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτή η ήπια αύξηση, τη στιγμή που πρέπει να εφαρμόζονται ταυτόχρονα τα δύσκολα και πολλές φορές άδικα δημοσιονομικά μέτρα.

Το άκρον άωτον είναι ότι την ώρα που ο ΟΟΣΑ ζητά αυξήσεις φωτιά και αντικίνητρα στα ρυπογόνα καύσιμα, παρατηρεί ότι τα κίνητρα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, είναι πολύ γενναιόδωρα και θα πρέπει να επανεξεταστούν!

Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ έβαλε στο στόχαστρό του τα κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τα οποία σύμφωνα με τους οικονομολόγους του, συμβάλλουν στο ελλειμματικό ενεργειακό ισοζύγιο!!!

Όπως καταλαβαίνετε, την σημερινή εποχή, όταν κάποιος είναι φτωχός, δεν θα πρέπει να καίει ξύλα στη σόμπα ή το τζάκι για να ζεσταθεί, καθώς είναι αντιοικολογικό. Θα πρέπει να ξοδέψει 10.000 ευρώ (ο φτωχός, ο άνεργος) αγοράζοντας τις κατάλληλες συσκευές, ώστε να συνδεθεί με τα φυσικό αέριο, που είναι οικολογικό καύσιμο…

Ακόμη καθόμαστε και ακούμε τις συμβουλές και τις προσταγές του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ και των λοιπών βλαμμένων;

Πότε θα τους στείλουμε στον αγύριστο, αποκτώντας και πάλι την κυριαρχία της χώρας μας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου