Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο Λευκός Οίκος προετοιμάζεται για καταστροφικές ηλιακές εκλάμψεις

Για ποιο λόγο οι Αμερικανοί προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνέπειες μιας τεράστιας ηλιακής καταιγίδας που θα έφερνε την ανθρωπότητα στη λίθινη εποχή, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μήνες;

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ένας τεράστιος ηλεκτρομαγνητικός παλμός που θα προέρχονταν από τον ήλιο και θα ήταν το αποτέλεσμα μιας ηλιακής έκλαμψης (καταιγίδας) θα μπορούσε να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό μηχάνημα στην γη. 

Δηλαδή θα κατέστρεφε τον πολιτισμό, με την μορφή που τον γνωρίζουμε. Δεν θα λειτουργούσε τίποτε για μήνες. Ούτε φως θα είχαμε, ούτε κινητά τηλέφωνα, ούτε διαδίκτυο, ούτε αυτοκίνητα, ούτε, ούτε, ούτε…

Σύμφωνα με υπολογισμούς, κάτι τέτοιο θα κόστιζε στην Αμερικανική οικονομία 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, η Αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει στην πρόληψη και την πρόγνωση, ώστε να γνωρίζουμε για το καταστροφικό συμβάν όσο το δυνατόν νωρίτερα. Σήμερα, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η ανθρωπότητα έχει 15 ως 60 λεπτά για να προετοιμαστεί…

Η τελευταία γεωμαγνητική ηλιακή καταιγίδα που έπληξε τη γη, σημειώθηκε το 1859 και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των καλωδίων του τηλέγραφου, την καταστροφή των ηλεκτρικών δικτύων και την πρόκληση πυρκαγιών σε κάποια κτίρια, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη.

Ένας παρόμοιος ηλιακός παλμός, παραλίγο να πλήξει τη γη το 2012, αλλά πέρασε από τη τροχιά της γης, χωρίς να την χτυπήσει…

Οι προβλέψεις υποστηρίζουν πως υπάρχει 12% πιθανότητα ένας τέτοιος ισχυρός ηλεκτρομαγνητικός παλμός να χτυπήσει την γη μέχρι το 2022!
 

Έτσι, ο Λευκός Οίκος άρχισε να προετοιμάζεται για τα χειρότερα.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία 6 σημείων. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να υπάρχει μια κλίμακα μέτρησης της έντασης του φαινομένου, όπως γίνεται με τους σεισμούς. Με τη χρήση νέων δορυφόρων και νέων μηχανημάτων στη γη, ελπίζεται πως θα υπάρχει προειδοποίηση για την ηλιακή καταιγίδα που θα χτυπήσει τη γη, πολύ νωρίς, ώστε να υπάρχει χρόνος για αντίδραση.

Στην περίπτωση που η ηλιακή καταιγίδα χτυπήσει τη γη, όλοι θα ρέπει να γνωρίζουν τι θα κάνουν. Όχι μόνο ο δημόσιος τομέας, αλλά και ο ιδιωτικός.
Επίσης θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των χωρών. Για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει τη συνεργασία με άλλες χώρες.
Οι ειδικοί μάλιστα προτρέπουν το κοινό να είναι εφοδιασμένο με νερό, τρόφιμα και  φάρμακα για τουλάχιστον 72 ώρες.

Φαίνεται πως ο κίνδυνος μιας τεράστιας ηλιακής λάμψης, με έκκληση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας ικανής να καταστρέψει την τεχνολογία που βασίζεται στον ηλεκτρισμό, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός και με 12% πιθανότητα να χτυπήσει τη γη ως το 2022.

Απορίας άξια είναι βέβαια η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για την είδηση από τα «μεγάλα» Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Φαίνεται πως τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού είναι πολύ επίκαιρα:
«Θα γίνει ξαφνικά. Τυχερός όποιος είναι πίσω από πόρτα, ή πίσω από πλάκα»…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου