Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία καταστρέφει τις business του Ισλαμικού Κράτους

Ο στόχος της Ρωσίας και των βομβαρδισμών που κάνει στη Συρία, έχει πλέον ξεκάθαρο στόχο και αυτός είναι οι πηγές εσόδων του Ισλαμικού Κράτους.
Οι πηγές είναι γνωστές σε όλους και έχουν να κάνουν κυρίως με την εμπορία πετρελαίου.


Όπως έγινε γνωστό, εχθές τα Ρωσικά αεροσκάφη έκαναν 141 εξόδους και κατέστρεψαν 472 στόχους στις περιοχές του Χαλεπίου, της Δαμασκού, του Ιντλίμπ, της Λατάκια, της Χάμα, της Χομς, της Ράκα και του Ντείρ Εζόρ.

Μόνο στη Ράκα, καταστράφηκαν 80 βυτιοφόρα μεταφοράς λαθραίου πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους, ενώ καταστράφηκε και ένα διυλιστήριο στα νότια της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Ρωσική πλευρά, έχει ξεκινήσει το κυνήγι των βυτιοφόρων των τζιχαντιστών και μέχρι σήμερα έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 1.000 βυτιοφόρα, προς μεγάλη βέβαια απογοήτευση της Τουρκίας.

Μια Τουρκία που είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο πετρελαίου από τον Βλαδίμηρο Πούτιν στις 13 Νοεμβρίου 2015, κατά την ομιλία του στη Λέσχη Βαλντάι στο Σότσι.

Επίσης, σε άρθρο των Financial Times (14 Οκτωβρίου), είχαν ειπωθεί ακριβώς τα ίδια, πως η Τουρκία κάνει business με τους Ισλαμοφασίστες.

Σύμφωνα με άρθρο του Σαλμάν Ράφι στους Asia Times, ο λόγος που μετά από 10.500 αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, οι πετρελαϊκές πωλήσεις του Ισλαμικού Κράτους παραμένουν αμείωτες, είναι διότι έτσι εξυπηρετείται η στρατηγική καθήλωσης των τιμών που πλήττει τη Ρωσία και το Ιράν!

Πέρσι, το CNN εκτιμούσε ότι οι πωλήσεις πετρελαίου των τζιχαντιστών έφθαναν τα 1 με 2 εκατ. δολάρια ημερησίως. Πλέον εκτιμάται πως η «Υπηρεσία Πετρελαίου» του Χαλιφάτου εξασφαλίζει έως και 3,5 εκατ. δολάρια ημερησίως.

Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από τις διεθνείς (10-20 δολάρια ανά βαρέλι), με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατηγορίες πως στους πελάτες του Ισλαμικού Κράτους συγκαταλέγονται ακόμη και ένοπλοι αντίπαλοι των τζιχαντιστών...

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε (μετά την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού), ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν, είναι βασικές πηγές χρηματοδότησης και εξοπλισμού για το Ισλαμικό Κράτος!!!

Εχθές Τετάρτη, οι ΗΠΑ βασιζόμενες σε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τους Financial Times, κατηγόρησαν την Συρία πως αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος και γι’ αυτό προχώρησαν σε οικονομικές κυρώσεις κατά συγκεκριμένων ατόμων, μεταξύ αυτών Σύριων, Ρώσων και Κυπρίων επιχειρηματιών.

Πολλά επίσης λέγονται (και είναι βέβαιο πως συμβαίνουν) και για την εμπλοκή του Μπιλάλ Ερνογάν, υιού του Ταγίπ Ερντογάν, στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, μέσω της εταιρείας του BMZ ltd.

Το βέβαιο είναι ότι οι πετρελαϊκοί αγωγοί που συνδέουν την επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους με τον έξω κόσμο δεν έχουν ποτέ βομβαρδισθεί.



Διαβάστε περισσότερα στα άρθρα:
Ποιοι και πως στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος
και
Οι ύποπτες business των τζιχαντιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου