Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Φτιάχνει φράχτη με την Ελλάδα η ΠΓΔΜ / Εγκλωβίζονται στην Ελλάδα οι αλλοδαποί

Εργασίες για την εγκατάσταση σιδερένιου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ξεκίνησε η ΠΓΔΜ, υλοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Ο φράχτης θα απλώνεται από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης, ως την όχθη του Αξιού, σε μήκος 1,5km περίπου. Οι εργασίες διεξάγονται από τον στρατό, που με μπουλντόζες και τρακτέρ διαμορφώνει τον χώρο, ενώ ανοίγονται τρύπες ώστε να τοποθετηθούν πάσσαλοι και αγκαθωτά συρματοπλέγματα που θα φράξουν την κύρια δίοδο των προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα προς την ΠΓΔΜ.

Με το φράξιμο της μεθορίου της με την Ελλάδα, η ΠΓΔΜ προσπαθεί να προλάβει ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων από άλλες χώρες της διαδρομής βορειότερα, ή και τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που θα δέχονται.

Έτσι μεταφέρει την πίεση στην Ελλάδα, η οποία απειλείται με ασφυξία, αφού τα προσφυγικά κύματα μη μπορώντας να εκτονωθούν προς τον βορρά, ούτε να αναχαιτιστούν στο Αιγαίο, θα πλημμυρίσουν την ανέτοιμη, για μια τέτοια κοσμοπλημμύρα, χώρα.

Στην Ειδομένη, που εξακολουθούν να συρρέουν καθημερινά κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες (5.000 έφτασαν την Τετάρτη, 4.600 την Τρίτη και 6.892 τη Δευτέρα), επικρατεί ατμόσφαιρα ανησυχίας.

Ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης, δήλωσε πως ενημέρωσε τον Υπουργό για θέματα Μετανάστευσης Γ. Μουζάλα, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής φράχτη από την ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας το τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή με τη συσσώρευση προσφύγων από τον νότο.

«Πράγματι άρχισαν να δουλεύουν μηχανήματα πίσω από τα σύνορα. Έχουν ανακοινώσει τρία κέντρα υποδοχής και καταγραφής, στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και το Κιλκίς, αλλά δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Όταν ρώτησα τον υπουργό τι θα γίνει εάν καθηλωθούν εδώ μερικές χιλιάδες άνθρωποι, μου απάντησε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο, το οποίο όμως αρνήθηκε να μου αποκαλύψει».


 Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης εφημερίδα Καθημερινή

Ο βαλκανικός διάδρομος κλείνει σιγά σιγά από τον βορρά προς τον νότο με συρματοπλέγματα που απλώνονται μέχρι την Ειδομένη και η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε δεξαμενή προσφύγων και μεταναστών.

Η Ουγγαρία και η Σλοβενία έφτιαξαν ήδη φράχτες, η Κροατία έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει το ίδιο, Η Σερβία δηλώνει πως αν βάλει συρματοπλέγματα στα μεταξύ τους σύνορα η Κροατία, θα υπερασπίσει τα συμφέροντά του.

Τότε η προσφυγική – μεταναστευτική ροή θα ακολουθήσει τον δρόμο μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας.
Έτσι, οι πρωθυπουργοί των τριών χωρών συναντήθηκαν στη Σόφια και διακήρυξαν πως σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κλείσουν και εκείνοι τα σύνορά τους!

Όπως ανακοινώθηκε, η Σερβία και η ΠΓΔΜ άρχισαν να επιτρέπουν τη διέλευση προσφύγων μόνο από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν!

Η Σερβική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι δεν επιτρέπει την είσοδο οικονομικών μεταναστών παρά μόνο τη διέλευση προσφύγων που προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου.

Επίσης, η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι θα επαναπροωθεί τους οικονομικούς μετανάστες που θα φθάνουν στην επικράτειά της μέσω της Κροατίας.

Η Σλοβενία θα δέχεται στο έδαφός της μόνο ανθρώπους που προέρχονται από χώρες όπου υπάρχουν ένοπλες συρράξεις!

Η κυβέρνηση της Κροατίας αναμένεται να ανακοινώσει επίσης το κλείσιμο των συνόρων για τους οικονομικούς μετανάστες.



Το κλείσιμο των συνόρων θα σημάνει «το τέλος της Σένγκεν και της Ευρωπαϊκής ιδέας», προειδοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και σημείωσε ότι η λύση βρίσκεται στη Συρία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μια φορά εκτεθειμένη στις λάθος επιλογές της. Επιλογές που τα τελευταία 25 χρόνια επιτρέπουν στον οποιονδήποτε να μπαίνει στην χώρα χωρίς άδεια και στη συνέχεια να «νομιμοποιείται»!!!

Μήπως θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική για τα τουλάχιστον 2 εκατομμύρια μουσουλμάνων από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τις λοιπές χώρες, που προτίθενται να έρθουν χωρίς τις προβλεπόμενες διαπιστεύσεις στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και θα εγκλωβιστούν λόγω φραχτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου