Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πρ. Παυλόπουλος: Πλήρως νομικά ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες οι Γερμανικές αποζημιώσεις

Στην ομιλία του στην εκδήλωση για την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου και για τον Πανελλήνιο εορτασμό της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε πως οι Γερμανικές αποζημιώσεις είναι νομικά ενεργές.

«Πλήρως νομικά ενεργές και απολύτως δικαστικά επιδιώξιμες», χαρακτήρισε τις Γερμανικές επανορθώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, λίγο μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος απαντώντας στον Δήμαρχο Λαμίας κ. Νίκο Σταυρογιάννη, που ζήτησε την συμβολή του στην διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, σημείωσε πως: 

«Έχω υποστηρίξει μέχρι σήμερα και ως καθηγητής και ως πολιτικός και τώρα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι οι διεκδικήσεις αυτές είναι πλήρως νομικά ενεργές και απολύτως δικαστικά επιδιώξιμες».

«Είναι οι δύο φράσεις που έχω χρησιμοποιήσει και εμμένω σε αυτές. Και αυτή δεν είναι η άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέχρι πρότινος Καθηγητή της Νομικής. Είναι η άποψη που έχουν κορυφαίοι νομικοί της Ευρώπης. Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Ούτε ζητούμε εκδίκηση. Άλλωστε το αίσθημα της εκδίκησης για μας τους Έλληνες είναι παντελώς άγνωστο» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Όπως μας ζητούν να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, όπως μας ζητούν να τηρούμε το διεθνές δίκαιο και εμείς αντιτάσσουμε το ίδιο. Με θεσμικούς λοιπόν και πολιτικούς όρους θα επιδιώξουμε αυτό που μας ανήκει μέσα από τα αρμόδια δικαστικά fora. Αυτό είναι εθνικό μας χρέος. Απαίτηση για τους παλιούς και τις γενιές που έρχονται. Θα την επιδιώξουμε όπως ταιριάζει στον Ευρωπαϊκό μας Πολιτισμό, με τους θεσμούς του Ευρωπαϊκού Δικαϊκού Πολιτισμού. Και νομίζω πως η δικαίωση των Ελλήνων και σ' αυτόν τον τομέα, είναι μια δικαίωση της ίδιας της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.



Πηγή: amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου