Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ρωσική Δούμα προς Τουρκία: Επιστρέψτε την Αγία Σοφία στους Χριστιανούς!

H Ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή του ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης στην Ορθοδοξία ως ένδειξη καλής θέλησης από την Τουρκία και το Ισλάμ, ενώ προτίθεται να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριστιανοσύνης χρησιμοποιώντας τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.

Με το ψήφισμά της η Ρωσική Δούμα ζητά την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στον Χριστιανισμό και την ορθοδοξία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Όπως έγραψε η Αγγλική έκδοση της Αρμενικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας news.am ο βουλευτής του Κομουνιστικού Κόμματος Sergey Gavrilov που είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των Χριστιανικών Αξιών, δήλωσε πως:
«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, υπεράνω πολιτικής. Την στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών διανύουν περίοδο έντασης και αντοχής, είναι αναγκαία η επιστροφή της  Αγίας Σοφίας στην Χριστιανοσύνη».

Το ρεπορτάζ του ria novosti χρησιμοποιεί το όνομα Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ:
«Η Ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να σκεφτούμε ότι στην Τουρκία και συγκεκριμένα  στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται ο παλαιότερος και ιερότερος ναός του Χριστιανικού κόσμου, η  Αγία Σοφία».

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, εγκαινιάστηκε στη Μόσχο το μεγάλο τζαμί, παρουσία του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, του Προέδρου της  Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Παλαιστινίου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και πολλών άλλων αντιπροσωπειών Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο, αρχηγών κυβερνήσεων και άλλων αξιωματούχων.
  
Ο Ιερός ναός Τής Του Θεού Σοφίας (Αγία Σοφία) της Κωνσταντινούπολης, μετά την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου 1453, μετατράπηκε σε τζαμί.
Το 1935, με απόφαση του Κεμαλικού καθεστώτος μετατράπηκε σε μουσείο.
Ο ναός συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO από το 1985.

Το ρεπορτάζ μετέδωσαν και άλλα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπως το rbc.ru και το kprf.ru.

Βλέπουμε πως η Ρωσία, μετά την κατάρριψη του μαχητικού της από την Τουρκία, υποστηρίζει και υιοθετεί τις Ελληνικές θέσεις, για τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από Τουρκικά μαχητικά και την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία, με τον πλέον επίσημο τρόπο.
Έτσι, δεν είναι πλέον η Ελλάδα μόνη της στην προσπάθεια αποτροπής των ισλαμικών σχεδίων του Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 


Οι Τούρκοι πολύ δύσκολα θα δεχτούν την Ρωσική και Ελληνική απαίτηση αλλά αρκεί το ζήτημα να τους προκαλεί τρόμο καθώς εδώ και καιρό έχουν την εντύπωση ότι το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας θέλει να ξαναεπιστρέψει εκεί που ανήκει, όπως έχει προφητευθεί από τους Άγιους της Ορθοδοξίας και θα συνοδευτεί από την καταστροφή του Τουρκικού κράτους.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε και τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov (5 Ιουνίου 2014), σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία θέλει να επιστρέψει στα Χριστιανικά ιδεώδη:

«Προς έκπληξή μας, βλέπουμε ότι είχε επιβληθεί η άποψη ότι η Σοβιετική Ένωση με την κομμουνιστική θεωρία της, ήταν, τελικά, πιο κοντά στο σύστημα ιδεών της Δύσης, ενώ η νέα Ρωσία που επιστρέφει στις παραδοσιακές αξίες της, που είναι ριζωμένες στην Ορθοδοξία, γίνεται ολοένα και πιο ακατανόητη και απόμακρη»

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη συνάντηση που είχε ο Σεργκέι Λαβρώφ με μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στη Μόσχα και μετέδωσε το πρακτορείο interfax.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε επίσης:
«Τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια η αντίφαση μεταξύ του στόχου και της επιθυμίας να ενισχυθεί η ποικιλομορφία και η φιλοδοξία των ΗΠΑ και η ιστορική Δύση να διατηρηθεί σε δεσπόζουσα θέση μεταξύ της πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας του σύγχρονου κόσμου, καθώς προσπαθεί να επιβάλει τις δυτικές αξίες. Αυτές (οι δυτικές αξίες), ολοένα και απομακρύνονται από τις δικές μας Χριστιανικές ρίζες και είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε θρησκευτικά συναισθήματα λαών άλλων θρησκειών. Εμείς θα υπερασπιστούμε την Ορθοδοξία».

Με τη δήλωση αυτή, ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε στείλε ένα σαφές μήνυμα κατά της παγκοσμιοποίησης που θέλει να επιβάλει η λεγόμενη Δύση.

Σημείωση:
Στο άρθρο υπάρχουν αρκετές παραπομπές σε Ρωσικά site.
Όσοι από τους αναγνώστες μας δεν γνωρίζουν Ρωσικά, μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μας μεταφράζοντας μέσω google από τα Ρωσικά στα Ελληνικά τα κείμενα των Ρωσικών site.
Η μετάφραση μπορεί να μην είναι ιδανική, αλλά μπορούν να επαληθευτούν τα στοιχεία που παραθέτουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου