Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Σύγκρουση Τουρκίας – Ρωσίας και Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;

Η κλήτευση του Ρώσου Πρέσβη από την Τουρκία για να του επιδοθεί διαμαρτυρία για τους βομβαρδισμούς των Τουρκμένων στη Συρία από τη Ρωσία, εγείρει φόβους ότι οι δύο χώρες είναι πιθανό να συγκρουστούν και να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Daily Star.

Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τον «εντατικό» βομβαρδισμό αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας σε χωριά στη βόρεια Συρία, όπου κατοικούν Τουρκμένοι, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, χωριά της βορειοδυτικής Συρίας όπου κατοικούν Τουρκμένοι έγιναν στόχος «σφοδρών βομβαρδισμών» από Ρωσικά αεροσκάφη κοντά στην συνοριακή πύλη της Τουρκικής επαρχίας Χατάι.

Στην συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Καρλόφ, η κυβέρνηση της Τουρκίας κάλεσε τον άμεσο τερματισμό της Ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιείται κοντά στα Τουρκικά σύνορα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Τονίστηκε ότι οι ενέργειες της Ρωσικής πλευράς δεν αποτελούν μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά βομβαρδισμό άμαχου πληθυσμού στα χωριά όπου κατοικούν Τουρκμένοι και αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες», υπογραμμίζεται.

Θυμίζουμε πως η Τουρκία έχει ήδη προειδοποιήσει το Κρεμλίνο ότι θα καταρρίψει Ρωσικά αεροπλάνα εάν παραβιάσουν τον Τουρκικό εναέριο χώρο.

Ρωσία και Τουρκία έχουν εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία, υποστηρίζοντας διαφορετικές πλευρές.
Η Τουρκία υποστηρίζει τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που θέλουν να ανατρέψουν τον Άσαντ.
Οι Ρώσοι, υποστηρίζουν τον Άσαντ και βομβαρδίζουν τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι έξαλλος με την συνεχώς αυξανόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία, καθώς του χαλάει τα επεκτατικά σχέδια.

Η Άγκυρα παραδοσιακά θέλει να είναι η «προστάτης» των Τουρκμένων, μιας Τουρκικής φυλής που ζει τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα. Ποιων Τουρκμένων;



Οι Ουιγούροι της δυτικής Κίνας ζουν στην κοιτίδα των Τούρκων, τη δυτική Κίνα.
Όταν οι Τουρκικές φυλές έφυγαν από την Κίνα – Μογγολία (μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα) και εισέβαλαν στην κεντρική Ασία αρχικά και αργότερα στη Μικρά Ασία (Βυζάντιο – Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), κάποιοι ομόφυλοί τους έμειναν πίσω.
Αυτοί είναι οι Ουιγούροι – Τούρκοι και κατοικούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ.
Οι Ουιγούροι έχουν συγκροτήσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP) που αποτελεί την τζιχαντιστική οργάνωση μέσω της οποίας μάχονται.

Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί την Τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το τζιχαντιστικό κίνημα των Ουιγούρων και πως τους υποκινεί και τους υποστηρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κινέζοι θέλουν να σβήσουν από το πρόσωπο του χάρτη τον Ερντογάν.

Πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι έχουν μεταβεί στη Συρία (μέσω Τουρκίας) όπου πολεμούν ως εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος και στη Αλ Κάιντα.

Διευκρινίζεται ότι οι Κινέζοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, δεν είναι Κινέζοι (Χαν), αλλά Τούρκοι Ουιγούροι της Κίνας.

3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας που βρίσκονται στη Συρία δημιούργησαν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη βορειοδυτική Συρία, την οποία πρόσφατα πήραν οι τζιχαντιστές από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η βάση αυτή είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, το οποίο συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχική δύναμη τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Τον στρατό της Κατάκτησης βομβαρδίζουν οι Ρώσοι και οι δυτικοί «μαλώνουν» τους Ρώσους επειδή -τάχα- βομβαρδίζουν τους «μετριοπαθείς» Σύριους «αντάρτες».



Σύμφωνα με το Λιβανέζικο δορυφορικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Mayadeen, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα τους και σχηματίζουν προσφυγικά καραβάνια προς την Ευρώπη, τα χωριά που αφήνουν εγκαταλελειμμένα πίσω τους, εποικίζονται με Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας.

Οι Ουιγούροι Τούρκοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισέρχονται στη Συρία προερχόμενοι από την Κίνα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, για να πολεμήσουν είτε με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η οργάνωση στη Συρία), είτε με το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την κατάληψη της Συριακής πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ στα τέλη Απριλίου από τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), μια υποστηριζόμενη από την Τουρκία συνασπισμένη δύναμη με κορμό την Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η πόλη που είχε πληθυσμό 50.000 ανθρώπων μοιάζει σήμερα περισσότερο με μια Κινεζική πόλη.

«Χιλιάδες Τούρκοι της Κίνας έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Ειδικότερα στο χωριό Ζανμπάκ (Zanbaq)».

Ορισμένοι Ουιγούροι μοιάζουν στην όψη με Ευρωπαίους, οι περισσότεροι όμως έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά, όπως όλοι οι γνήσιοι Τούρκοι.

Οι Ουιγούροι διεξάγουν τζιχαντιστικό – εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Κίνας και συχνά εξαπολύουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στην Κίνα.

Σύμφωνα με το Λιβανέζικο Al Mayadeen, η είσοδος των Ουιγούρων τζιχαντιστών και των οικογενειών τους στη Συρία, είναι μέρος του Τουρκικού σχεδίου ώστε να αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού της Συρίας.

Όπως γράφει το Al Mayadeen επικαλούμενο έναν καλά ενημερωμένο αναλυτή:
«Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι τρομοκράτες συνεχίζουν να περνάνε τα σύνορα και ότι η Τουρκία συνεχίζει να επιτρέπει στους τρομοκράτες και τις οικογένειές τους να περνούν ανενόχλητοι. Αποδεικνύει ότι στόχος είναι αλλοιωθεί η δημογραφία της Συρίας, μέσω αποικιακής κατοχής».

Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι προκάλεσαν την προσφυγιά των Σύριων ώστε να εγκαταστήσουν στη συνέχεια, στις πόλεις και τα χωριά τους στη βορειοδυτική Συρία, Τούρκους Ουιγούρους της Κίνας και έτσι να εποικίσουν τη χώρα με Τούρκους, πριν την ενσωματώσουν στην Τουρκία.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Τουρκία σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) που εποικίζουν τη βορειοδυτική Συρία με Τούρκους της Κίνας.

Πριν δύο χρόνια και το Ισλαμικό Κράτος έφερε χιλιάδες Ουιγούρους και τους εγκατέστησε στο χωριό Αμπιάντ, στην επαρχία της Ράκα και στις περιοχές γύρω από τις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Οι Ουιγούροι έχουν αναλάβει να σκοτώνουν τους Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Συρίας.



Η κατάσταση μπορεί να ξεφεύγει εντελώς, με την εμπλοκή και Τούρκων ακροδεξιών – Γκρίζων Λύκων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι ανακοίνωσαν ότι θα μπουν ένοπλοι στη Συρία για να προστατέψουν τους Τουρκμένους από τις Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Έτσι, 250 ένοπλοι Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι (Bozkurt) έχουν ξεκινήσει για τη Συρία για να συνταχθούν στο πλευρό των Τουρκμένων τζιχαντιστών.

Οι Γκρίζοι Λύκοι ανακοίνωσαν την εμπλοκή τους στον πόλεμο στη Συρία με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, από όπου και οι φωτογραφία.

Με την εμπλοκή Τούρκων ακροδεξιών, οι οποίοι ξεκάθαρα σκοπεύουν να επιτεθούν σε Ρώσους και Κούρδους, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.


Ας μην ξεχνάμε τις διαδηλώσεις των προηγουμένων ημερών, κατά της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, τα αβγά δέχτηκε το Ολλανδικό προξενείο (αντί για το Ρωσικό), επειδη οι Τούρκοι διαδηλωτές μπέρδεψαν τη Ρωσική σημαία με την Ολλανδική...



Με πληροφορίες από άρθρα του tribune.gr

Διαβάστε επίσης:

28 Ουιγούρους (τουρκογενείς μουσουλμάνους) σκότωσε η Κινεζική αστυνομία
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/11/28.html

Η Κίνα ίσως διαλύσει την Τουρκία μέσω Συρίας
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/09/blog-post_22.html

Επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας – Κίνας με ταξιδιωτική οδηγία
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/07/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου