Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ποιοι και πως στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος

Κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, επιτέθηκε κατά χωρών, ανάμεσά τους και μέλη της G20, οι οποίες στηρίζουν και χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε:
«Έδωσα παραδείγματα με βάση τα στοιχεία που έχουμε για τη χρηματοδότηση διάφορων μονάδων του Ισλαμικού Κράτους από ιδιώτες. Αυτά τα χρήματα, όπως έχουμε καταλήξει, προέρχονται από 40 χώρες και υπάρχουν και μέλη του G20 ανάμεσά τους».

Κατά την έξοδό του από τη Σύνοδο, τόνισε ότι έδειξε στους ομολόγους του δορυφορικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν την κλίμακα του λαθρεμπορίου πετρελαίου και πετρελαιοειδών, το οποίο αποτελεί πηγή μεγάλων εσόδων για τους τζιχαντιστές.

Επίσης είναι γνωστό πως το Ισλαμικό Κράτος πούλησε χιλιάδες αρχαιότητες στις δυτικές χώρες και τα μουσεία τους, αποκομίζοντας τεράστια ποσά. Μάλιστα, πολλές από τις αρχαιότητες, ήδη βρίσκονται σε οίκους δημοπρασίας, έτοιμες προς δημοπράτηση!

Ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Η παγκόσμια Τζιχάντ» Μπρούνο Σίρα, σε συνέντευξη στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) υποστήριξε πως:
«Με στρατιωτικά μέσα δεν θα γίνει τίποτα. Διότι όσο καιρό το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να διατηρηθεί επειδή έχει χρήματα, έχει όπλα, επειδή στηρίζεται ιδεολογικά από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να μην μιλήσω για τον απαράδεκτο ρόλο της Τουρκίας, όσο καιρό αυτή η υποστήριξη κρατά εν ζωή το Ισλαμικό Κράτος, άλλο τόσο η οργάνωση θα συνεχίσει να υπάρχει, να επεκτείνεται και μάλιστα παγκόσμια».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας επικεντρώνονται πλέον στην αποκοπή παροχής καυσίμων στο Ισλαμικό Κράτος, ώστε να του στερήσουν την δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις πολεμικές επιχειρήσεις και στην καταστροφή των πετρελαίων προς πώληση, ώστε να του στερήσουν σημαντικά έσοδα.

Είναι γνωστό πώς τα όπλα παραδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος κυρίως μέσω Τουρκίας, με αντάλλαγμα πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ (Μοσούλη).

Η Τουρκία, διά μέσω της ναυτιλιακής εταιρείας BMZ Ltd. του Μπιλάλ Ερντογάν (υιός του Ταγίπ Ερντογάν) εκμεταλλεύεται το πετρέλαιο που προέρχεται από τους τζιχαντιστές, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Έτσι, Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν δεξαμενές καυσίμων και κομβόι εκατοντάδων βυτιοφόρων, που ήταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και ετοιμάζονταν να μεταφέρουν το πετρέλαιο από τη Συρία στην Τουρκία, πιθανότητα μέσω Ιράκ.
Όπως αναφέρουν οι Ρωσικές πληροφορίες, το πετρέλαιο θα το αντάλλασσαν με οπλικά συστήματα.

Όπως έγινε γνωστό από Ρωσικής πλευράς, το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί (επιτέλους) από κοινού με τις ΗΠΑ και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου