Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Τουρκία κατέρριψε Ρωσικό Su-24 στη Συρία (εικόνες) (upd)

Η Τουρκία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με απρόβλεπτες πλέον συνέπειες για τον πλανήτη. Η μεγαλομανία και η αλαζονεία του Ερντογάν και των γύρω από αυτόν νεοοθωμανών, υπερίσχυσε από την λογική. Ταυτόχρονα, η Τουρκία εκδηλώθηκε φανερά πλέον υπέρ του Ισλαμικού Κράτους!

Πριν λίγες ώρες, η Τουρκία κατέρριψε Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 το οποίο επιχειρούσε κατά των ισλαμοφασιστών στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το αεροσκάφος παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ προειδοποιήθηκε 10 φορές επί 5 λεπτά και του ζητήθηκε να αποχωρήσει, αλλά δεν το έκανε.

Το Ρωσικό αεροσκάφος κατέπεσε σε Συριακό έδαφος, κάτι που ενισχύει την Ρωσική άποψη πως δεν παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο.


(upd) Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το Ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα!

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το Ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους αέρος ή από Τουρκικά F-16, που βρίσκονταν στην περιοχή. 


(upd) Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, καταρρίφθηκε από F-16 που το έπληξε από απόσταση 50 χιλιομέτρων με πύραυλο αέρος - αέρος.

Οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν το αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους. 

Σε video που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, ο ένας πιλότος είναι νεκρός, με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο.  

(upd) Όπως έγινε γνωστό ο δεύτερος πιλότος διασώθηκε τελικά από τις κυβερνητικές Συριακές δυνάμεις.

Την πληροφορία, τις φωτογραφίες και τα video με τον νεκρό Ρώσο πιλότο μεταφέρουν οι Τουρκμένοι, τους οποίους προσπαθεί να υπερασπιστεί η Τουρκία με κάθε τρόπο, έχοντας στείλει και μαχητές στην περιοχή.

Η Τουρκία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, πιθανότατα φοβούμενη αντίποινα από την Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως το Su-24 δεν είχε παραβιάσει τον Τουρκικό εναέριο χώρο και θα το αποδείξει.
Άγνωστο παραμένει ακόμη αν ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ, θα ματαιώσει ή θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία.
Επίσης αναμένεται διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η αντίδραση της Ρωσίας δεν αναμένεται να είναι άμεση.
Σίγουρη φαίνεται η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Ρώσους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία για διακοπές, ενώ εξετάζεται ακόμη και η απαγόρευση των ταξιδιών Ρώσων πολιτών στην Τουρκία.

Ερωτηματικό παραμένει και το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών στην κατασκευή του Πυρηνικού Εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακούγιου, που είχε υπογραφεί πρόσφατα.

Η Τουρκία δυναμίτισε την πρόοδο που φαίνεται πως είχε επιτευχτεί στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σήμερα το πρωί, είχαν γίνει γνωστά σχέδια συνεργασίας ΗΠΑ και Ρωσίας, που μαζί με την Γαλλία που ήδη επιχειρεί στην περιοχή, θα προσπαθούσαν να εξαλείψουν τον Ισλαμικό κίνδυνο.

Όμως, τα σχέδια της Τουρκίας δεν εξυπηρετούνταν και γι’ αυτό κατέρριψε το Ρωσικό μαχητικό, δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Ας ελπίσουμε πως η Ρωσία θα αντιδράσει ψύχραιμα, παρόλη την απώλεια ενός μαχητικού και δύο πιλότων και δε θα ακολουθήσει την λογική του μπουλντόγκ που ακολουθεί η Τουρκία.

Το μόνο βέβαιο είναι πως πριν μόλις δύο ημέρες, την Κυριακή, σας είχαμε ενημερώσει με λεπτομερές άρθρο για το οριακό σημείο που είχαν φτάσει οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας.

Διαβάστε το άρθρο «Σύγκρουση Τουρκίας – Ρωσίας και Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;» στο link:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/11/blog-post_22.html

Υ.Γ. Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως από εχθές υπήρξε ξαφνική διακοπή των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα Ελληνικά νησιά, γεγονός που προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων για το φαινόμενο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου