Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: Διαβάστε όλο το χρονικό και τις μέχρι στιγμής εξελίξεις

Μόλις μία ημέρα μετά την ουσιαστικά αποτυχημένη σύνοδο της Μάλτας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού κύματος που σαρώνει την Ευρώπη, το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε επίδειξη ισχύος, αλλά και αποκάλυψης των προθέσεών του, στο κέντρο της Ευρώπης, το Παρίσι.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου (τυχαίο;) η Γαλλική πρωτεύουσα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα 130 τουλάχιστον άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 200 τουλάχιστον να τραυματιστούν.

Ας δούμε τα γεγονότα με σειρά.

Στις 9 το βράδυ, στο προάστιο Σεν Ντενί της Γαλλικής πρωτεύουσας, στο εθνικό στάδιο της Γαλλίας Stade de France, 17 λεπτά μετά την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Γαλλίας και Γερμανίας, οι θεατές άκουσαν και ένιωσαν δύο ισχυρές εκρήξεις. Παρότι το στάδιο σείστηκε συθέμελα, όλοι νόμισαν ότι επρόκειτο για βαρελότα φιλάθλων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εκρήξεις οφείλονταν στην ανατίναξη δύο βομβιστών αυτοκτονίας, οι οποίοι μην έχοντας καταφέρει να διεισδύσουν στο καλά φρουρούμενο εσωτερικό του σταδίου, επέλεξαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους στον περιβάλλοντα χώρο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 4 ανθρώπους.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, που παρακολουθούσαν τον αγώνα από την εξέδρα των επισήμων, ίσως να αποτελούσαν στόχους των βομβιστών, φυγαδεύτηκαν αμέσως, και σύντομα βρέθηκαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ταυτόχρονα, σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων, στο 10ο Δημοτικό Διαμέρισμα της πρωτεύουσας, τον αγαπημένο προορισμός της παριζιάνικης νεολαίας για το βράδυ της Παρασκευής, ένα μικρό αυτοκίνητο, με τουλάχιστον 3 οπλισμένους με Καλάσνικοφ επιβαίνοντες, σταματάει απότομα μπροστά στο καφέ-μπαρ «Λε Καριγιόν» της οδού Αλιμπέρ. Οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου ανοίγουν πυρ μέσα από το όχημα, στοχεύοντας αδιάκριτα τους θαμώνες, που κάθονται στα τραπέζια του πεζοδρομίου, αλλά και τους περαστικούς της πολυσύχναστης οδού.
Το αυτοκίνητο συνεχίζει μερικές δεκάδες μέτρα, μέχρι την οδό Αλιμπέρ, όπου οι ένοπλοι ανοίγουν πυρ εναντίον των θαμώνων του δημοφιλούς καμποτζιανού εστιατορίου «Η Μικρή Καμπότζη». Λόγω του καλού καιρού, τα τραπέζια με τον κόσμο ήταν στο πεζοδρόμιο. Οι τρομοκράτες, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, σκότωσαν στις δύο αυτές επιθέσεις τουλάχιστον 15 ανθρώπους.

Μόλις 15 λεπτά αργότερα, στις 9:30, τέσσερις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο δημοφιλή συναυλιακό χώρο «Λε Μπατακλάν», την στιγμή που στη σκηνή βρισκόταν το αμερικανικό συγκρότημα Angels of Death Metal.
Η αίθουσα ήταν γεμάτη από 1.500 θεατές. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ -κατά εναντίον του πλήθους, αλλάζοντας μεθοδικά και ψύχραιμα γεμιστήρες, κάθε φορά που τα όπλα τους άδειαζαν από σφαίρες. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο θέατρο.
Περίπου 10 λεπτά αργότερα, ένοπλοι άνδρες (κάποιοι από τους εισβολείς του Μπατακλάν) μετακινούνταν 100 μέτρα νότια, ανοίγοντας πυρ εναντίον θαμώνων του εστιατορίου «Μακντόναλτς» της οδού Φομπούρ ντι Ταμπλ, σκοτώνοντας 5 ανθρώπους.

200 μέτρα από εκεί, οι ένοπλοι ανοίγουν πυρ κατά των πελατών ενός καφέ-μπαρ στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Σαρόν, σκοτώνοντας 19 ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 14.

Την ίδια ώρα στο συναυλιακό χώρο «Μπατακλάν», όπου κάποιοι από τους ενόπλους συνεχίζουν να εκτελούν εν ψυχρώ όσους τραυματίες βρίσκονται ακόμη εν ζωή. Τότε οι κομάντος της Μονάδας Ερευνών και Επέμβασης (BRI) της Γαλλικής αστυνομίας αποφασίζει στις 11 το βράδυ, να πραγματοποιήσει έφοδο, έχοντας αντιληφθεί ότι κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους ενόπλους θα ήταν μάταιη.
Κατά την επιχείρηση εφόδου των κομάντος, ένας τρομοκράτης πέφτει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ τρεις άλλοι επιλέγουν να αυτοκτονήσουν, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Συνολικά 8 τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Οι 7 από αυτούς πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει.
Οι 4 από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν.
Οι 3 πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων.
Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού.

Πηγές της Γαλλικής αστυνομίας αλλά και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα όπως «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν σαφές ότι η επίθεσή τους γίνεται σε αντίποινα για τη Γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Σε διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη Γαλλία και πως κλείνουν τα σύνορα.
Επίσης επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, με ανακοίνωσή του στο internet, για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.
Στην επίσημη ανακοίνωσή της, αναφέρεται  πως καμικάζι μαχητές ζωσμένοι με εκρηκτικά και κρατώντας αυτόματα όπλα πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες του Παρισού, οι οποίες είχαν μελετηθεί προσεκτικά, «την ώρα που ο ηλίθιος Ολάντ παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου στο Παρίσι».
«Οκτώ αδελφοί, που έφεραν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με επιθετικά τουφέκια, έβαλαν στόχο τοποθεσίες που είχαν επιλεγεί επιμελώς στην καρδιά του Παρισιού».
Οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει ένας κορυφαίος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της, αναφερόταν στο μήνυμα, ενώ οι επιθέσεις ήταν απάντηση στις ύβρεις σε βάρος του Προφήτη του Ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.



Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, ΟΗΕ, αλλά και οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί δεκάδων χωρών (μεταξύ αυτών και της Ελλάδας) καταδίκασαν την επίθεση.

Όλοι οι ηγέτες στα μηνύματά τους υποστήριξαν πως θα πρέπει να δοθεί τέλος στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, ώστε να σταματήσουν και οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Θα μπορέσουν όμως να συνεργαστούν οι μεγάλες δυνάμεις και να ενωθούν κατά του Ισλαμικού Κράτους ή θα βρουν ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν χερσαίες επιχειρήσεις, που θα έχουν ως στόχο την ανατροπή του Άσαντ στη Συρία και τις Ρωσικές βάσεις στην περιοχή, που από τις 30 Σεπτεμβρίου βομβαρδίζουν τους Ισλαμοφασίστες;

Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να παραδέχονται μετά από την επίθεση στο Παρίσι ότι αδυνατούν πλέον να ελέγξουν ποιοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φθάσει στην Ευρώπη είναι ύποπτοι.
Ας μην ξεχνάμε πως το τελευταίο διάστημα ακούσαμε πολλές «συμβουλές, παραινέσεις και διαταγές» να φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορά μας.
Τα οποία θυμήθηκαν οι Ευρωπαίοι «εταίροι» πως είναι Ευρωπαϊκά!

Η Ελλάδα κάνει και θα κάνει ό,τι μπορεί, ακόμη και στην κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει περιέλθει, όχι μόνο από δικά της λάθη αλλά και από τις πολιτικές του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
Η Ελλάδα είναι τελείως αβοήθητη και είναι ντροπή για τους Ευρωπαίους να αρνούνται ακόμη και να δεχτούν να συζητήσουν τις μεγάλες και σοβαρές επιπτώσεις που έχει για την Ελλάδα το προσφυγικό κύμα που την χτυπά καθημερινά.
Η Τουρκία θα πρέπει να πιεστεί να κάνει τη δουλειά της και όχι να χρηματοδοτείται για να μην κάνει τίποτα.
Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και της προσφυγιάς ξεκινά από τις εμπόλεμες ζώνες αλλά πριμοδοτείται από την Άγκυρα.
Θα πρέπει να δημιουργηθούν σημεία καταγραφής όσων επιθυμούν να μεταβούν στην Ευρώπη, στην Τουρκία και όταν θα είναι έτοιμα τα χαρτιά τους, τότε μόνο και με ασφάλεια, να μπορούν να εισέρχονται σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Στο μεταξύ η Πολωνία ανακοίνωσε πως αρνείται να δεχτεί μετανάστες και πρόσφυγες μετά τα γεγονότα στο Παρίσι. Είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Τι θα γίνει όμως τότε; Θα εγκλωβιστούν όλοι στην Ελλάδα;
 
Όπως έγινε γνωστό, ασκήσεις για την αντιμετώπιση επιθέσεων από τζιχαντιστές στην Ελλάδα είχαν κάνει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος ήταν να εκπαιδευτούν για χτυπήματα όπως αυτό που αιματοκύλισε χθες το Παρίσι.
Το σενάριο του εκπαιδευτικού προγράμματος προέβλεπε ότι «τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου εισχώρησαν σε Ελληνικό υπουργείο, σε εφορία, σε τράπεζα, σε θέατρο, σε στάδιο ποδοσφαίρου και σε πάρκο ή κεντρική πλατεία της Αθήνας, κρατώντας εκατοντάδες ομήρους».
Οι αστυνομικοί κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση σε επίπεδο προσομοίωσης. 
Το «σχολείο» διαπραγμάτευσης με τζιχαντιστές, που κρατούν ομήρους στη χώρα μας, είχαν περάσει 20 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κάτω από την καθοδήγηση τεσσάρων έμπειρων αξιωματικών της Σκότλαντ Γιάρντ, οι οποίοι είχαν βρεθεί και διαχειριστεί περιστατικά ομηριών από τζιχαντιστές, επιθέσεις του ISIS.
Το συμπέρασμα όμως πλέον είναι πως δεν μπορείς να διαπραγματευτείς με τους τζιχαντιστές, αλλά μόνο ίσως να κερδίσεις χρόνο για να αναλάβουν δράση οι ειδικές δυνάμεις.

Πριν 2 ημέρες, την Πέμπτη, σε άρθρο μας από το cosmostatus, σας είχαμε παρουσιάσει ένα video με το τι πιθανόν να έρθει.
Δυστυχώς, ο φόβος επαληθεύτηκε και το video βγήκε αληθινό.
Δείτε το ξανά…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου